Bestaat er ook een woordenboek hongaars-nederlands?

Mijn man doet een cursus hongaars (erg moeilijk!!) en heeft woordenboeken nodig. (Hongaars-nederlands en nederlands-hongaars)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ze bestaan en op deze site http://www.antiqbook.com/books/bookinfo.phtml?bnr=U485128&o=slegte&l=nl staat er 1 te koop voor 5 euro 2ehands. Of hij nog te koop is of al verkocht is weet ik niet. Maar wel een teken alsnog dat ze echt bestaan.

Je moet er maar zin aan hebben. Maar ze zijn er: http://www.pegasusboek.nl/taalstudie-en-woordenboeken/woordenboeken/overige-talen/hongaars/magyar-holland-szotar-honmlgaars-nederlands-woordenboek.ht Toegevoegd na 1 uur: Dit is 'm http://www.pegasusboek.nl/taalstudie-en-woordenboeken/woordenboeken/overige-talen/hongaars/magyar-holland-szotar-hongaars-nederlands-woordenboek-1.html

Ja Airam via dezelfde site als van je vorige vraag.

Bronnen:
http://www.nnbh.com/ltsearch.php?words=hon...

Als je in plaats van een duur woordenboek een gratis website wilt proberen, wat natuurlijk veel sneller is dan bladeren in een boek, probeer dan eens http://synoniemen.net/alexandria.php . Het is een fantastische site, waar je altijd een hoop synoniemen vindt van het woord dat je zoekt. Ik gebruikt het veel voor Engels en Duits, en daarin is het heel goed en veelzijdig. Vooral eens uitproberen!

Bronnen:
http://synoniemen.net/alexandria.php

Ze zijn hier wel te koop maar erg duur,omdat ze weinig verkocht worden. Als je eens begint met zo,n klein vakantie woorden boek,dan kom je al een heel eind. Wel heb ik een site voor jhttp://www.seniorennet.be/Pages/Vrije_tijd/vertalen.phpe waar je woorden vertalen kunt.

Behalve de online woordenboeken zie ik er geen. Maar uit van die taalgidsjes voor op vakantie kan je enorm veel leren. Ik heb zelf "Hongaars op reis" van uitgeverij Berlitz. Deze site heeft ook pagina;s waarop je kunt vertalen naar 2 kanten(onder het weerbericht rechts). http://hongaarsetaal.startpagina.nl/

Probeer volgende websites: http://www.seniorennet.be/pages/vrije_tijd/vertalen.php http://translate.google.be/translate_t?q=google.be+startpagina&hl=nl&ie=utf-8&tab=nt#nl|hu|goedendag http://www.google.be/language_tools?hl=nl Veel plezier en succes ermee. Groeten, Dirk.

Ja, door Kluwer (Deventer) zijn een Hongaars-Nederlands en een Nederlands-Hongaars woordenboek uitgegeven. Samensteller István Zugor. ISBN 90-201-2441-2 en 90-201-2442-0. Ik ben bang dat ze niet te bestellen zijn bij een boekhandel, maar liggen misschien nog wel ergens antiquarisch (bijvoorbeeld de tweedehandsafdeling van De Slegte). In elk geval zijn ze wel via het interbibliothecair leenverkeer te leen te vragen bij de openbare bibliotheek.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100