Ik ga naar New york nu wil ik graag een duidelijk en overzichtelijke reisgids met handige plattegronds en een metrokaart BV.Welke raden jullie mij aan

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

100% New York is leuk. De capitool serie is zo'n beetje standaard. In principe hebben alle reisgidsen een goede plattegrond en metrokaart. Toegevoegd na 3 minuten: Wat ik je als tip mee wil geven is om op de website van CityPass eens te kijken. Als je een aantal dingen wilt zien, dan is zo'n City Pass enorm handig. Het bespaart je uren in de rij te staan (bijvoorbeeld MoMa of Statue of Liberty als option). Toegevoegd na 8 minuten: Omdat wandelen een goede manier is om New York te ontdekken, zou je ook de gids "50 wandelavonturen in New York" kunnen kopen. Wandelend kom je van alles tegen en het volgen van zo'n wandeling uit een gids is erg leuk. Bijgaande een link van Bol.com. Als je in het zoekvak van deze website "new york" intypt krijg je alle boeken over deze stad. Toegevoegd na 10 minuten: Als je met kinderen gaat is het boek "New York voor Kids" een aanrader.

Bronnen:
http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken...
http://www.citypass.com/new-york

Ik zweer bij de ANWB-Extra gidsen van de ANWB. Mooi handzaam formaat, actuele informatie over bezienswaardigheden, café's, hotels, de lokale keuken, winkelen en uitgaan. Daarnaast ook altijd enkele stadswandelingen die uitgebreid beschreven worden. Verder een Uitneembare grote kaart met openbaar vervoer en straatnamenregister

Ik gebruikte in NY het boekje Citypack New York van de Kosmos reisgidsen. Het is prettig dun, heeft een aparte (losse) plattegrond, o.a. een hoofdstuk met wandelingen, dagtochten en excursies, en een hoofdstuk met de 25 interessantste bezienswaardigheden. Het geheel zit in een plastic omslag zodat je de plattegrond niet kwijtraakt en je boekje niet vies wordt.

Bij mijn de ANWB-gidsen ook een standaard verhaal als ik een stedentrip maak. Zijn gewoon het meest overzichtelijk en vaak uitstekende kaarten erin. Mijn ervaring is ik de gidsen vooral voor voorwerk gebruik en ter plaatse met losse kaartjes werk en POI's die ik zelf uitgezocht heb. Als je een iPhone hebt dan is er ook een speciale app voor de NY Subway. Is helemaal ideaal.

Speur even op het net, en je vindt een hele kaart met de route,s van metro,s in NY heb ik ook gedaan toen ik naar Londen ging.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100