Wat zijn aantrekkelijke routes door Noorwegen om van zuid-Noorwegen naar de Noordkaap en Kirkenes te gaan of terug?

Je kunt via de hoofdroute, maar op verschillende plaatsen kan je ook van de hoofdroute afwijken, onder meer om de drukte te ontlopen. Wat is er zoal op die afwijkende routes te zien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Langs de kust is erg mooi (met al die fjorden), maar kost meer reistijd. Het binnenland van Noorwegen is ook zeker de moeite waard. Echter op veel plaatsen zul je niet veel keus meer hebben, omdat er gewoonweg niet zo heel veel mogelijkheden/wegen zijn. Je kunt ook heen langs de kust en terug door Zweden (=sneller), of Finland/Polen (=behoorlijk langer) of door het binnenland van Noorwegen. Houdt er wel rekening mee, dat je in het noorden nog lang hinder van sneeuw kunt ondervinden (sneeuw in mei/juni is geen uitzondering). Heen en terug is het al gauw een rit van 7000 km en kost je 5-8 dagen reistijd. Toegevoegd na 1 minuut: minimaal

Is dit een idee? Wij zijn via Finland heen gegaan en door Noorwegen terug. Dit om van twee landen een mooie indruk te krijgen. Uiteraard onderweg héél veel bekeken. Juist door de combi enorm veel indrukken opgedaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100