Mijn man en ik willen een B&B in de Belgische Ardennen beginnen. We horen tegenstrijdige berichten o.a. dat er geen droog brood mee is te verdienen.

Wij willen onze droom verwezenkijken en een B&B in de Belgische Ardennen beginnen. Nu horen vaak dat er niets mee is te verdienen. Maar ook horen we verhalen van mensen die altijd vol zitten.
Ik heb op www.ardennenbed.nl gelezen dat 20% al een hele redelijke bezetting is en 40% bijna onmogelijk.

Toegevoegd na 3 minuten:
# Ja, ik koop een b&b in de Ardennen
# Ze vreten me arm en zuipen me rijk
# Hotel of b&b kopen, denken in niches
# Hotel of b&b kopen, toerist wordt veeleisender
# Hotel of B&B kopen, markt gericht denken
# Hotel of B&B kopen, return on investment
# Hotel of B&B kopen, eerst denken dan doen

Toegevoegd na 6 minuten:
Dit zijn de linkjes van bovenstaande artikelen:
http://www.ardennenbed.nl/vakantie-ardennen/Hotel-of-b&b-kopen,-eerst-denken-dan-doen/186/186/
http://www.ardennenbed.nl/vakantie-ardennen/Hotel-of-b&b-kopen,-return-on-investment/187/187/
http://www.ardennenbed.nl/vakantie-ardennen/Hotel-of-b&b-kopen,-marktgericht-denken/188/188/
http://www.ardennenbed.nl/vakantie-ardennen/Hotel-aankopen,-toerist-wordt-veeleisender/189/189/
http://www.ardennenbed.nl/vakantie-ardennen/Hotel-aankopen,-denken-in-niches/190/190/
http://www.ardennenbed.nl/vakantie-ardennen/Hotel-aankopen,-ze-vreten-me-arm,-drinken-me-rijk/191/191/
http://www.ardennenbed.nl/vakantie-ardennen/Hotel-aankopen,-ja,-ik-koop/192/192/

Weet jij het antwoord?

/2500

Het hele idee van een B&B is dat het een leuke bijverdienste kan zijn. Moeders de vrouw begon vroeger de B&B in het boerderijtje waar anders nauwelijks de kost op te verdienen was. Als je er de hoofdmoot van je inkomen uit wil halen, zul je flink moeten investeren, met iets heel bijzonders moeten komen en meer dan een paar kamers moeten verhuren. Verder is het knetterhard werken en altijd (dag en nacht) klaar staan voor je gasten die heus niet altijd die gezellige mensen zijn waar jij op hoopt. Intensieve menshouderij. Ga er dus niet heen als je niet heel veel van mensen houdt, geen flinke zak geld achter de hand hebt, en liefst ook een baan om in de vaste inkomsten te voorzien.

Schrijf een bedrijfsplan en reken het uit, probeer een zo realistische schatting te maken van inkomsten en kosten. Laat een specialist hiernaar kijken. Wat iemand al zijn, b & b is meer voor erbij, niet als hoofdbaan.

Klopt, je wordt er niet rijk van of je moet veel kamers hebben. Ik heb een B&B/vakantie huisje achter in onze grote tuin en doe het voor de lol erbij. Mijn man heeft een eigen bedrijf en dat is ons hoofd inkomen. De B&B is bijna het hele jaar vol en geeft een hoop leuke mensen over de vloer, bij mij kunnen er max. 4 slapen en het is gezellig. Het is een leuke verdienste maar kijk ook naar de kosten. Aanschaf linnen en beddengoed, was draaien, veel poetsen en heel veel repareren. Je hebt er geen idee van wat de mensen zoal stuk kunnen maken. Honden mogen er niet meer in want dat gaf heel veel viezigheid. Voor de rest misschien gewoon proberen en heel veel adverteren op Marktplaats want die wordt het beste bekeken.

Bronnen:
Eigen B&B

Niet aan beginnen wanneer je niet erg veel ervaring hebt en niet een serieus inkomen hebt of een enorme smak geld op de bank. Ben je een gelukzoeker dan kan je echt veel beter een bedrijf starten met minder hobby aspecten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100