Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Heeft mijn vrouw een visum nodig als we naar London gaan?

Ikzelf ben Belg en mijn vrouw is Chinese. Ze heeft wel een eID card F+.
Moet je dan nog een visum hebben voor Engeland of niet?

Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden
2.9K
Bordensteker
5 jaar geleden
Allereerst: voor uzelf als Belg is voor een bezoek aan het VK geen visum nodig. De elektronische F+ kaart van uw vrouw is officieel een “duurzaam verblijfskaart voor derdelands familielid van EU-burger of Belg.” Zoals u zich bewust zult zijn is het VK geen Schengenland.
Om te zien of uw vrouw een visum nodig heeft, en zo ja, welk soort visum, dient u de van toepassing zijnde antwoorden op de vragen op deze webpagina https://www.gov.uk/check-uk-visa van de Britse overheid in te geven. Het hangt van een aantal alleen bij u bekende omstandigheden af en is met de door u genoemde informatie niet door een buitenstaander te beantwoorden. In dit kader kan ook de informatie op onderstaande pagina van belang zijn.
https://www.gov.uk/government/publications/entering-the-uk-as-the-holder-of-an-article-10-residence-card/entering-the-uk-as-the-holder-of-an-article-10-residence-card

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Voor inwoners van de Europese Unie is een visum voor Engeland niet noodzakelijk. Voor alle andere landen wordt dit wel aangeraden. Zelf raad ik aan om even contact op te nemen met het Engels consulaat.
Controleren of u een visum nodig heeft kan via: https://www.gov.uk/check-uk-visa/y
(Lees meer...)
5 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding