Mag ik met een verblijfsvergunning(type iv) binnen europa reizen(vliegen) zonder passport?

even meer duidelijkheid ik wil naar Parijs heen en aangezien dat vliegen goedkoper is. lijkt het mij handig
alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Met een VI document mag je blijkbaar helemaal niet de grens over. Mocht je in Parijs gecontroleerd worden (al is het masr routinecontrole door politie) dan heb je een groot probleem.

Bronnen:
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/W-document

Nee je moet eerst een reisdocument aanvragen voor vluchtelingen. https://www.rvig.nl/reisdocumenten/aanvragen-en-verstrekken/reisdocument-voor-vluchtelingen "" Recht op aanspraak reisdocument vluchteling vaststellen Een vluchteling heeft recht op een Nederlands reisdocument van maximaal 5 jaar als hij in het bezit is van een verblijfsvergunning asiel voor bepaalde of onbepaalde tijd. Een reisdocument kan geweigerd worden als betrokkene is opgenomen in het Register paspoortsignaleringen (RPS). In de tabel ‘Vaststelling aanspraken op reisdocument vreemdelingen en vluchtelingen’ staat welk reisdocument verstrekt mag worden bij welke verblijfsvergunning en verblijfstitel. "" --- *Nee je moet eerst een reisdocument aanvragen voor vluchtelingen of je mag ook met je paspoort van land van herkomst reizen als je dat nog in bezit hebt, of als je deze kan bemachtigen. ---- Neen, een verblijfsvergunning type iv is geen reisdocument wat je kan gebruiken om je te identificeren tijdens grenscontroles in andere landen. Je zal dus iets anders moeten hebben. --- Het reisdocument voor vluchtelingen wordt ook wel het vluchtelingenpaspoort genoemd De gemeente geeft dit uit: https://www.amsterdam.nl/veelgevraagd/?productid=%7BE11A5EDA-190A-4CDB-A778-5469BD369ACD%7D (voorbeeld Amsterdam) '' Vluchtelingenpaspoort aanvragen Een vluchtelingenpaspoort is een paspoort speciaal voor vluchtelingen. U hebt hier recht op als u een asielstatus hebt of een verblijfsvergunning type III of IV. Het paspoort is overal ter wereld geldig, behalve in het land waarvan u de nationaliteit hebt. '' --- LET OP (met dank aan JoanDArc) Je kan inderdaad geen paspoort uit eigen land hebben als vluchteling, althans dat is niet meer geldig bij een vluchtelingenstatus. De enige manier om dus te reizen is met een vluchtelingenpaspoort.

Toegevoegd op 28 mei 2018 15:41: tekst
Bronnen:
https://www.rvig.nl/reisdocumenten/aanvrag...

Het type IV verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd asiel en is géén reisdocument, maar alleen een identificatiedocument. Dit document wordt verstrekt indien betrokkene na vijf jaar verblijf op grond van de verblijfsvergunning voor bepaalde tijd asiel, nog steeds bescherming in Nederland nodig heeft. Arbeid is vrij toegestaan, een tewerkstellingsvergunning is niet vereist. De houder van een document IV kan aanspraak maken op een reisdocument voor vreemddelingen, als aan alle voorwaarden wordt voldaan. Met dat reisdocument kan de houder reizen buiten Nederland, maar niet naar het land van herkomst. De houder van het IV document is dus door de Verenigde Naties erkend als vluchteling en heeft in deze bijzondere situatie geen paspoort van het land van herkomst. Het vluchtelingenpaspoort is gerelateerd aan het type verblijfsvergunning en kan maximaal vijf jaar geldig zijn. In tegenstelling tot hetgeen sommige gemeentes suggereren is het verkrijgen van een reisdocument voor vreemdelingen op grond van hun IV-document geen automatisch recht. Men kan alleen aanspraak maken op dit reisdocument als door de houder van het IV-document (de verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd asiel) aan álle voorwaarden kan voldoen. Het aanvraagformulier voor een reisdocument voor vreemdelingen (C1-formulier) moet naar de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en de minister van Buitenlandse Zaken worden gezonden. Zij beoordelen of de aanvrager recht heeft op het reisdocument. Bij akkoord stuurt de minister van Buitenlandse Zaken het C1-formulier naar de gemeente die dan pas de aanvraagprocedure verder af mag handelen. Heeft de minister bezwaar tegen de afgifte van een reisdocument voor vreemdelingen, dan ontvangt de aanvrager een weigeringsbeschikking. De gemeente ontvangt alleen een kopie van de weigeringsbeschikking. De derde zin: houder van een document IV kan aanspraak maken op een reisdocument voor vreemddelingen, als aan alle voorwaarden wordt voldaan, moet zijn: De houder van een document IV kan aanspraak maken op een reisdocument voor vluchtelingen als aan alle voorwaarden wordt voldaan. Het is geen automatisch recht.

Toegevoegd op 27 mei 2018 11:13: tekst
Bronnen:
https://www.rvig.nl/reisdocumenten/aanvrag...
https://www.vreemdelingendocumenten.nl/nl/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100