Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan ik naar engeland vliegen met mijn ID kaart nadat brexit is geweest?

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
7.9K
Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden
Zal een onderdeeltje zijn van de uiteindelijke Brexit-deal tussen GB en EU. Nu nog weinig over te zeggen, zeker niet over dit soort details.
Belangrijke aanjager voor het Brexit-referendum was de diepgewortelde angst van Britten voor wat ze wel noemen "bloody foreigners", mensen die sheperd's pie of lauw bier niet lekker vinden bijvoorbeeld. Dus er vallen wel inreismaatregelen te verwachten.
Ja, ook jij, Amsterdamse hipsternomade, ze doen wel aardig maar als het erop aankomt zal je altijd een bloody foreigner blijven.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Als bezoeker uit Nederland of België heb je een geldig paspoort of Europese ID-kaart nodig voor jouw bezoek aan Groot-Brittannië. Het reisdocument moet minimaal geldig zijn tot en met de dag van je terugreis. Dit geldt ook nog na de Brexit (hoe de zaken er nu voor staan, het kan natuurlijk altijd nog gewijzigd worden)
Zie: https://www.visitbritain.com/nl/nl/plan-jouw-reis/reizen-naar-groot-brittannie/paspoorten-id-kaarten#HjPIzliu4gvZATTP.99
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Bordensteker
een jaar geleden
Met alleen een ID kaart kom je er tegenwoordig (2023) niet meer in, behoudens enkele uitzonderingen. De genoemde bron geeft de actuele stand van zaken.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding