Hoe riskant/gevaarlijk is het om vandaag de dag ('s nachts) met een personenauto naar de veerhaven in Duinkerken te rijden?

Ik ga binnenkort op vakantie naar Engeland. Daarbij vaar ik vanaf Duinkerken naar Dover en de bedoeling is om rond 6 uur / half 7 in de ochtend bij Duinkerken aan te komen om in te checken en door de controle te gaan. Maar nu zie ik af en toe nog wel eens berichtjes in het nieuws voorbij komen over roadblocks (al dan niet met vuur) en gewelddadig gedrag van die illegale migranten, en hoewel dat meestal over het verderop gelegen Calais gaat en over vrachtwagenchauffeurs, zie ik stiekem best wel op tegen die ochtend dat ik naar die haven moet. Hoe zit het met de veiligheid op de toegangswegen naar de veerhaven van Duinkerken, met name de N316? Is het risico als bestuurder van een personenauto groot dat je iets overkomt daar? En wat kun je het beste doen als er van dat gespuis op je af komt? Hopelijk is hier iemand met de nodige recente ervaring die weet hoe het er daar aan toe gaat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ben onlangs in juni nog naar duinkerken geweest om via DFDS naar Engeland te gaan. Ik ben ook heel vroeg vertrokken om de boot van 10.00 te halen, maar ik heb één gek ding onderweg gezien en dat was een blokkade op de Route des Estuaires bij afslag 65 (https://www.google.nl/maps/@51.0448109,2.5256273,16.62z) waarbij de snelweg dus tijdelijk ophoudt door rood-witte blokken maar dat je dan geforceerd wordt om de afslag te nemen en onderaan de afslag neem je de rotonde 360 graden en kun je weer richting de snelweg. Ik dacht aan werkzaamheden aan de weg, maar nu valt het kwartje pas dat het ook een roadblock kon zijn geweest. Overigens stond niemand daar het verkeer te regelen, ik reed daar 15 juni, dus het is misschien alweer verwijderd. Dat stukje waar jij de grootste vrees hebt is niets aan de hand, overigens werd ik 2x goed gecontroleerd en dat is meteen ook het ontmoedigingsbeleid. De problemen waar jij bang voor bent liggen voorbij Grand Synthe richting Calais, Duinkerken zou ik als heel matig riskant willen bestempelen. Als dan toch zo'n lichtgetintiër je wil benaderen, rij dan niet hard weg op een ontwijkende manier, maar blijf gestaag doorrijden, en schat de situatie gewoon ruim is... zit er iemand voor je aan het begin van dat stuk waar je voor vreest, zak dan wat af zodat je ruimte maakt om overzicht te houden.

Dat is 0% gevaarlijk. Zelf meerdere keren Calais gezien dit jaar. Overal dubbele hekken en geen vluchteling te bekennen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100