Hoe weet ik of mijn iPhone gejailbreakt is? En kan ik hem zelf jailbraeken wat zijn de nadelen hiervan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als een iPhone jailbroken is, kun je er programmatuur op installeren die buiten de App Store om geleverd is. Een iPhone die jailbroken is, kan ook nog steeds programma's uit de App Store downloaden. Je kunt een jailbroken iPhone weer terug brengen in de originele staat door de originele firmware weer terug te zetten op de iPhone. Echt nadelen zijn er dus niet. Voordelen wel. Je kunt immers door de iPhone te jailbreaken meer functionaliteit uit je iPhone halen. Multitasken is een voorbeeld van die uitgebreide functionaliteit. Om je iPhone te jailbreaken kun je informatie vinden op http://www.iphoneclub.nl/forum/wiki/Jailbreak Veel succes. Toegevoegd na 1 minuut: Jailreaken kan eigenlijk niet verkeerd gaan. Immers, je kunt altijd in iTunes de originele firmware terug zetten op je iPhone.

Het nadeel van jailbreaken is dat het verkeerd kan gaan, en dan doet je hele iPhone het niet meer. Ook ben je dan je garantie kwijt. Toegevoegd na 2 minuten: Ik weet niet hoe je kan zien of je iPhone gejailbreakt is, maar zo maak je het ongedaan: Hoe kan ik de jailbreak op mijn iPhone ongedaan maken? Dat kan door je iPhone te herstellen of te updaten in iTunes. Let wel dat wanneer je daarna nog wil jailbreaken, je niet altijd meteen kan herstellen naar een nieuwe firmware.

Bronnen:
http://www.iphoneclub.nl/forum/wiki/Jailbreak

Als er een programma 'Cydia' opstaat dan weet je dat hij gejailbreakt is. Dit reden om te jailbreaken is om er 3rd party apps op te zetten. Cydia faciliteert dit. Het kan ook natuurlijk dat ze na de break Cydia eraf gehaald hebben, maar dat gebeurt meestal niet. Jailbreaken kan, maar is afh. van de versie. Met bepaalde versies kan je een programma op je PC installeren (spirit) of je kan op je iphone met safari via de website jailbreakme.com hem jailbreaken. Als nadeel is dat hij minder veilig is, omdat de programma's niet allemaal gevalideerd worden bij het uitvoeren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100