Waarom laat Android je er geen standaard apps er af gooien?

Aangezien ik nooit in de stemming ben om meer dan 150E neer te leggen voor een telefoon, leef ik op budget phones. Ik had eerst een samsung young en nu een motorola moto G3. Het zijn opzich prima dingen maar het geheugen is wel tamelijk beperkt. Op de Young kon ik alleen maar whatsapp zetten. En nu heb ik van mn moto G3 3 apps verwijderd en nog klaagt mn phone over geheugen en hij is nu super langzaam.

Ik keek in het geheugen en het viel me op dat best wel veel geheugen is gebruikt voor standaard apps die je niet kan verwijderen. Op m'n young has ik bijvoorbeeld allemaal demo spelletjes. Op de Young kon ik alleen maar whatsapp zetten en dan was het geheugen vol.

Dit probleem wordt ook niet minder erg door het feit dat Android meer geheugen verkwanseld met updates, hetgeen de telefoon progressief trager en voller maakt.

Ik probeer ook nu mn moto G3 te rooten, maar de installatie van de USB driver blijft hangen op 95% en dit schiet allemaal gewoon niet op. En ik baal dat dit telkens nodig is om te doen.

Ik vraag me dus af waarom de android ontwikkelaars het geheugen van mijn telefoon 'softwarematig' zo limiteren met onverwijderbare garbage zoals...tetris demo.

Ik snap dat ze willen dat je de internet browser en de playstore er niet afgooit, maar tetris demo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Maak een backup van wat je niet kwijt wil en doe een fabrieksreset zodat je weer met max geheugen kunt werken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100