Waarom werkt (voor mij?) de open WIFI heel vaak niet ?

Ik heb een telefoon met een Duits abonnement. Dat betekent, ook in 2016, met één zogenaamd Europa, nog steeds dat ik die paar meter over de grens geen gebruik kan maken van Internet, tenzij ik op roaming zit -wat binnen no time uit de klauwen giert.

Nu is dat vaak geen probleem, want bij iedereen waar ik kom kan ik op de WIFI en ben dan gewoon bereikbaar. Ook veel open wifi's werken voor mij prima, en ik kan dan in elk geval whatsappen en gebeld worden.

Maar in veel open wifi's in met name grote steden en winkelcentra kan ik op een of andere manier helemaal niet terecht. Ik ZIT op de WIFI, ik ZIE het symbool, maar ik kan er op geen enkele manier gebruik van maken of inloggen ofzo. Net alsof er helemaal geen WIFI is. Hij zegt voortdurend "verbinden", maar er gebeurt niks, ook niet na uuuuuren.

Zijn dat gewoon waardeloze wifi's (Albert Heijn, winkelcentra, binnensteden), of heeft dat ergens toch iets te maken met mijn "buitenlandse" telefoon ? Is er een manier om dat te omzeilen ?

(En nee, met de mate waarin Ik mijn mobiele telefoon gebruik, loont het zich VOLSTREKT niet om Europees internet af te sluiten ; dat is echt veel te kostbaar en ik zit nog zeker een jaar aan dit abonnement vast-dat werkt in Duitsland helaas anders dan in Nederland, ook bij abonnementen zonder toestel).

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij veel openbare wifi netwerken moet je eerst de voorwaarden accepteren voordat je echt verbonden bent. Wat vaak wel helpt is eerst verbinden met het netwerk in kwestie, en dan via de browser op je telefoon naar Google navigeren. Dan komt er ineens een menu/site tevoorschijn met wat tekst, en dan moet je een vinkje zetten en dat accepteren. En DAARNA kun je pas echt internetten. Deze mogelijkheid is niet altijd even duidelijk, maar door handmatig met je browser te proberen naar een site toe te gaan komt het vaak wel in beeld. Mocht het niet lukken, dan wil het netwerk in kwestie helemaal vergeten en daarna pas opnieuw verbinden ook wel eens helpen. Toegevoegd na 54 seconden: en sommige van die openbare wifi netwerken in de stad werken gewoon voor geen meter. Ik had er ook vaak problemen mee.

Ik zie dat er nogal erg veel verwarring is tussen draadloos internet. We praten hier nu over het cellulaire netwerk, en niet WiFi. Alleen waar een WAP is kun je een WiFi-verbinding tot stand krijgen, mits je toegang hebt tot deze WAP(bijvoorbeeld de router/combi-modem thuis). Het klopt zeker dat je geen internet buiten Duitsland, en roaming staat uit. Je zit bij een Duitse provider, en kan dus niet gebruikmaken van het Nederlandse netwerk zonder daar voor extra kosten te betalen. Zendmasten kunnen redelijk nauwkeurig je locatie bepalen, dus je kunt dit niet omzeilen(wat trouwens ook niet zou mogen van je provider). Wanneer je overschakelt op een WiFi netwerk krijg je wel weer verbinding, heel logisch natuurlijk. Hierbij stopt je telefoon met het gebruiken van het cellulaire netwerk, en begint het (met andere, korte radio-signalen) gebruik te maken van de verbinding waar de WAP mee is aangesloten. Kom je bij openbare draadloze (WiFi) netwerken, dan is wat Ritsuka al eerder zei van pas.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100