als je met je telefoon in de ruimte bent, heeft dit dan effect op de prestaties van je telefoon?

behalve dat als je achter de satellieten bent je waarschijnlijk geen bereik meer hebt op je telefoon, heeft dit dan ook effect op de prestaties, bijvoorbeeld snelheid op de kleuren van het beeld?

Toegevoegd na 46 seconden:
snelheid of de kleuren van het beeld*

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hallo, het ontvangst van een gsm heeft niets te maken met satellieten. Je ontvangt het signaal van zendmasten/antennes die gewoon op de aarde staan. (Deze stralen ook niet recht naar boven uit) Deze hebben een beperkt bereik en daarom worden er meerdere geplaatst. In de ruimte ben je ruim buiten bereik van deze zendmasten. Toegevoegd na 38 minuten: Zeer waarschijnlijk, als je het toestel onbeschermd zou gebruiken, zal het toestel niet werken als gevolg van de kou in de ruimte. De elektronica gaat krimpen door de kou, verbindingen en solderingen worden verbroken, en bepaalde onderdelen zullen niet of niet zoals de bedoeling werken. Als het goed is staat er in de handleiding van het toestel wat de laagste gebruiks temperatuur is.

In de ruimte zijn er minder krachten (geen luchtweerstand en minder gravitatie, al ligt dat laatste aan de afstand tot een hemellichaam). Er zijn ook geen stoffen in de lucht (iig veel minder) die hier op aarde wel veel in de lucht zitten. Maar of het invloed heeft op de snelheid, dat lukt mij onwaarschijnlijk. Dus het antwoord is nee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100