is het slecht als je een telefoon oplaad van af bv. 62%, en langer op de lader laat liggen bij 100%?

Ik laad me telefoon altijd op als ik ga slapen en bij weinig gebruik over de helendag is de batterij bij bv. 62% is dat sleht of kan het geen kwaad? Soms laat ik 'm wel leeg lopen tot 10%. En is het slecht als ik 'm langer aan de lader laat liggen bij 100%? Het gaat voornamelijk om de s5. Maar bedoel het in het algemeen voor alle telefoons en alle andere apparaten zoals de tablet/ipod/iphone/ipad... ect..ect..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee en nee. Dat maakt bij de huidige li-ion accu's niet uit. Er treedt geen capaciteitsverlies op als je de niet lege accu al aan de lader legt. Ook zit in de telefoon een techniek dat het laden automatisch stopt als de accu vol is, overladen is dus onmogelijk en langer je telefoon aan de lader laten liggen dus niet schadelijk. In de andere apparaten die je noemt zitten vergelijkbare accu's als in je telefoon en geldt hetzelfde.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lithium-ion-accu

Het is altijd beter voor een batterij om op te laden als deze leeg is. Met de huidige generatie batterijen is dit wat beter geregeld als je deze af en toe helemaal leeg laat lopen naar 0% en dan oplaad.

Beter kan je het niet doen, je accu kan dat volhouden maar naar een tijdje gaat je mobiel kapot en moet je een nieuwe accu betalen. Als je hem langer aan de lader laat liggen als hij al 100% kan dat niet veel kwaad alleen is het niet heel erg goed.

Bronnen:
-

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100