Waarom stond er naast mijn normale provider ook een Belgische provider en het menu van mijn telefoon tijdens mijn vakantie in België?

Ik kom gisteren terug van mijn vakantie naar België, en telkens als ik keek op mijn telefoon stond er: Simpel | Mobistar. Later was ik in de receptie van ons Bungalowpark en toen stond er ineens: Simpel | Bel Proximus. Weet iemand hoe dit kan? Ik heb namelijk nooit bij een Belgische Provider een abbonnement gehad en dat het bij mijn abonnement in zit is wel het laatste wat ik denk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je sim zoekt automatisch contact met providers in het buitenland waar jou provider een overeenkomst mee heeft. Je kAn dan dus kiezen. Verdiep je dan eerst in de tarieven.

Wanneer je je mobiele telefoon in het buitenland gebruikt, om te bellen, gebeld te worden of te internetten, dan gebruik je het netwerk van de telecom-aanbieder in het buitenland. Dit heet 'roaming'. De buitenlandse aanbieder vraagt hiervoor een vergoeding aan jouw provider. Deze vergoeding berekent je provider aan je door, en zie je terug op de factuur voor je mobiele abonnement. Lees link voor informatie en prijzen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100