waarom zijn iphones op de ene website veel duurder dan op de andere website terwijl allebeide iphones precies hetzelfde en nieuw zijn?

op de ene website is de iphone 5c bijv. 598 euro en op de andere website 449 euro

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit kan meerdere oorzaken hebben. Als jij vanuit huis verkoopt, heb je geen extra lasten voor huur/opslag dus kun je een product goedkoper verkopen. Maar als jij je spullen ergens moet opslaan en dus huur betaald, dan zul je die kosten moeten terugverdienen. Het kan ook zijn dat je je spullen elders inkoopt en de transportprijs meeberekend in de verkoop prijs. Je verkoopprijs is dus geheel afhankelijk van een hoop op zichzelf staande kosten.

Wat ook kan: Een iPhone wordt in verschillende bedrijven gemaakt. Al die bedrijven bij elkaar vormen een bedrijfskolom. Bij iedere stap in het bedrijfskolom wordt het product uiteindelijk duurder. Denk aan medewerkers die betaald moeten worden enz. Als er een schakel uit de bedrijfskolom ontbreekt, omdat een bedrijf meerdere functies aan de iPhone kan voltooien, dan worden de uiteindelijke kosten van de iPhone veel minder omdat jij de kosten voor bedrijven en medewerkers niet hoeft te betalen. De bron is de economieles die ik heb gevolgd. Daarin heb ik dit opgestoken. Toegevoegd na 1 minuut: Met bedrijven bedoel ik fabrieken :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100