Is digitenne totaal echt draadloos?

Ik wil en kan geen kabels trekken van mijn huiskamer waar de tv in mijn huis komt, naar mijn slaapkamer.

nu zag ik vandaag Digitenne, maar is dit nou echt kabel vrij of heb je dan nog een kabel die je naar je slaapkamer moet trekken.
en zo ja, hoe zit het het ontvangen dan van je kanalen.

heb je dan dat je je coax aan moet sluiten op een verzendende decoder, en ontvangt dan de Digitenne insteekkaart het signaal op?


hoe zit dit met de kabels en hoe gaat het draadloze gebeuren??

Toegevoegd na 56 minuten:
Even ter verduidelijking, ik wil de digitenne insteekkaart!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Digitenne met insteekkaart heeft alleen een antenne nodig die met een dun kabeltje aansluit op de coax ingang van de TV. Het is afhankelijk van de afstand waarop bij jouw situatie de Digitennezender staat, soms kun je de antenne direct achter de TV zetten, in ongunstige omstandigheden moet je de antenne bijvoorbeeld bij het raam plaatsen. De antenne is een rechthoekig kastje ter grootte van een pocketbook, kan dus onopvallend geplaatst worden.

Ja, digitenne is draadloos. Het is de digitale variant op analoge antenne ontvangst. Je hebt dus een apparaat naast je televisie staan die het signaal uit de lucht pikt, dit signaal wordt kilometers verder van een toren verzonden. Je hoeft dus maar een apparaat te hebben, wellicht met een extra antenne die je op een tactische plaats neerzet/hangt. Toegevoegd na 4 minuten: Je moet natuurlijk wel een kabeltje naar je tv trekken, maar die kan er dus gewoon naast staan. De eventuele antenne (of zit er altijd een bij?) moet ook met een draadje vastzitten. Maar als er een stopcontact in de buurt is heb je ontvangst. Zo is het ook populair op Nederlandse campings (in het buitenland heb je andere providers nodig),

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100