Kan een uitstaande telefoon overgaan als je deze telefoon belt?

Stel: Ik bel met mobiel B naar mobiel A. Mobiel A staat uit. Kan het dan voorkomen dat ik meer dan tien keer het overgaanstoontje hoor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat kan. Het belsignaal wordt verzorgd door jouw provider, en niet door de telefoon aan de andere kant. Zolang je de bel hoort probeert de provider van de ander contact te zoeken met de betreffende telefoon.

Nee, een uitstaande mobiel is een niet in het netwerk geregistreerde mobiel en zal daarom geen 'bel' signaal ontvangen. De netwerkcentrale van de, om het even welke, provider geeft dan een 'return' signaal naar de provider van de beller waarmee de beller ofwel een boodschap krijgt dat het gebelde nummer niet bereikbaar is óf, als de andere abonnee dat heeft ingesteld, een 'inspreek na de piep' boodschap. Alleen mobiele telefoons die daadwerkelijk 'aan' staan zijn ook geregistreerd en ingelogd in het netwerk waar zij zich op dat moment bevinden. Deze registratie zorgt ervoor dat actieve telefoons gevolgd kunnen worden en op het moment dat er een specifieke oproep voor een bepaalde telefoon komt, dat deze ook daadwerkelijk aankomt zodat er een verbinding kan worden gemaakt met de beller. Deze volgtechniek maakt het mogelijk dat afzonderlijke netwerken onderling van elkaar weten welke abonnee's actief zijn en waar zij zich bevinden zodat oproepen gericht uitgezonden kunnen worden. Het is dus ook niet zo dat een oproep aan een mobiele telefoon gelijktijdig over de hele wereld wordt uitgezonden maar slechts daar waar de geregistreerde telefoon zich bevindt.

Dit is wel mogelijk maar in dat geval wordt de oproep doorgeschakeld naar een andere telefoonnummer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100