Gebruikt je mobiel internetverbinding als je op whatsapp bezig bent?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Whatsapp is een app die internet gebruikt om berichten te verzenden en te ontvangen. Heb je geen wifi? Dan moet je betalen. Slimme tip: zet de dataverbindingsstand van je telefoon (tijdelijk) uit, dan kun je gewoon berichten teruglezen, maar niks ontvangen/versturen via whatsapp en gaat het dus ook niet van je beltegoed af.

Ja, als je op dat moment geen Wifi-verbinding hebt. Toegevoegd na 1 minuut: Ik bedoel dus: Whatsapp gebruikt internet. Je gebruikt wifi, en als je geen wifi hebt, dan mobiel internet.

Whatsapp gaat via internet, dus als jij niet met een wifi netwerk verbonden bent, gaat het van je mobiele internetbundel af ja.

Whatsapp zoekt continu contact met de server voor nieuwe berichten dus ja.

Zoals al 4x aangegeven: ja, je gebruikt internet als je whatsapp gebruikt. Wat ik nog vond missen in de antwoorden: met whatsapp verbruik je maar heel weinig MB, een tekstbericht is echt maar een fractie van een MB (1000 berichten = 1 MB ongeveer), dus erg duur gaat het niet worden. Let op! Als je foto's, video's, of spraakberichten verstuurt via whatsapp ga je WEL veel MB's verbruiken, dan is het dus een ander verhaal.

Bronnen:
http://eensim.nl/calculator

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100