Mobiel tijd geleden in het water gevallen, kapot ?

Mijn mobiel is een tijd geleden in het water gevallen, maar omdat ik niet weet wat ik moest doen, heb ik een hele tijd gewacht, en nu is de mobiel van de buitenkant helemaal droog, en nog steeds stuk. Kan het nu nog steeds zijn dat hij het nog gaat doen? Of ben ik te laat ?

Weet jij het antwoord?

/2500

ligt aan de mobiel. Want sommige kunnen beter tegen water dan anderen. Zo had ik een ouderwetse nokia in de gootsteen met water laten vallen waarbij alleen de speakerfoon sneuvelde maar voor de rest werkte en ook de speakerfoon kwam heel even terug. De moderne smartfoons moeten meer aankunnen geloof ik.

Het beste wat je kunt doen is in een handdoek draaien en op de verwarming leggen, een paar dagen NIET aankomen en je hebt grote kans dat je telefoon weer werkt.

Maak de telefoon zo veel mogelijk open (klepje eraf, batterij eruit enz). Leg de telefoon dan 2 dagen in een bakje met rijst. Rijst absorbeert eventueel water. Mogelijk dat hij het dan weer gaat doen! Het werkte wel toen mijn Galaxy S per ongeluk in een plasje had gelegen en daardoor de speaker slecht werkte. Sterkte!

accu er af sim er uit en de oven op 100 graden zetten en de tel er 3 kwartier in leggen er zal niks gebeuren ,plastic smelt pas bij 250 en electronica kan 300 graden hebben dus wees niet bang dat er iets gebeurd. daarna waneer afgekoeld weer aanzetten nooit accu in de oven alleen waneer de tel in het water is gevallen wel meteen de accu er af ivm schuimvorming en corrosie rond de electronica onderdelen en je mic en luidspreker ff met je mond uitzuigen

Bronnen:
mezelf electronica specialist

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100