Waarom is het lastig om een voicemail in te spreken?

Als ik hoor dat iemand niet bereikbaar is en ik hoor de voicemail oproep ("spreek je bericht in na de piep"), dan heb ik steevast de neiging om meteen op te hangen.

Als ik toch de voicemail inspreek, vind ik dat altijd vervelend om te doen. Hoe komt dat toch?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat je op bevel, met een bepaalde tijdsdruk, iets moet gaan zeggen in het luchtledige, want je spreekt tegen een ding in je hand. Je zegt ; "hallo,met ( je naam) "en niemand zegt iets terug. Met een bekende is het niet zo moeilijk, maar tegen een vreemde die je moet bellen, zit je al te denken;"hoe zeg ik het het beste,in zo kort mogelijke tijd". Ik houd zeer zeker niet van dat onpersoonlijke en met mij nog vele anderen.

Omdat je een soort monoloog in moet spreken en geen reactie terug krijgt (geen gesprek dus). En omdat je weet dat het opgenomen wordt, je kan het daarna niet meer corrigeren, ook niet als je iets stoms hebt gezegd.

Je bent er op ingesteld, dat je een 'mens' aan de telefoon krijgt, en hebt wel in je hoofd waar je het over wilt hebben, maar niet heel beknopt, wat je plotseling moet doen als je een 'piep' krijgt. Veel mensen bellen daarom, na eerst opgehangen te hebben, een 2e keer om alsnog een boodschap in te spreken. Maar vaak is de tijd die je krijgt dan weer te kort voor wat je wilt vertellen, dus het blijven vervelende dingen.... Vooral als je heel blij bent over iets, en dat gelijk wilt delen met iemand, is het echt een domper, om iets achter te laten als : bel me gauw terug....

omdat je geen reactie krijgt,het is stil aan de andere kant.Ik schreef in het verleden wel eens op wat ik te melden had ,hahaha dan las ik het op.Kon ik me ook niet vergissen.En de boodschap was duidelijk.

Het gevoel dat iemand later naar je stem luistert, zonder dat jij een weerwoord hebt, zonder dat jij erbij bent. Bovendien als ik bel wil ik diegene "nu" aan de telefoon.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100