Wat is android precies?

Kijk naar de vraag

Weet jij het antwoord?

/2500

Android is een soort van apple

Android is geen soort Apple zoals hier boven staat, android is een besturingssysteem die je vast wel kent van oa Samsung galaxy s en de htc desire. Android zou je kunnen vergelijken met iOS het besturingssysteem wat op een iPhone van apple staat.

Android is een OS (Operating System) voor smartphones. Toegevoegd na 2 minuten: Operating System is dus engels voor besturingssysteem (als je het niet wist..)

Android is een besturingssysteem, zoals windows voor een computer. Windows is er ook voor telefoons, dat had ik namelijk met mijn Htc Touch Pro.

Het is inderdaad een soort apple (de smartfone apple) maar dan moet je wel weten wat dat inhoud dus hier een korte uitleg van android. -Android is een bestuurings systeem van smartfones -Elke android smartfone heeft een app store waarin je allerlei apps kan downloade zoals whats app maar ook allelei speletjes. -Met Android heeft je smartfone navagatie (gps). -De meeste smartfones hebben android. Toegevoegd na 5 minuten: Sorry, ik had een foutje gemaakt het moest niet app store zijn maar android market Applicaties kunnen verspreid worden via de Android Market . Via de market kunnen eindgebruikers games en (andere) applicaties zoeken, downloaden en installeren terwijl ontwikkelaars het kunnen gebruiken om hun software te verspreiden. Via de Market kunnen zowel gratis als betaalde applicaties worden verspreid, een en ander wel afhankelijk van het land van de gebruiker, de versie van Android op het mobiele apparaat, de aanbieder van de software en of het gratis of een betaalde applicatie is. 

Android is een besturingssysteem voor mobiele telefoons. Android is ontwikkeld door Google en op dit moment een zeer populair besturingssysteem. Onder andere merken als HTC, Motorola, Sony Ericsson, Samsung, LG etc. hebben diverse modellen in hun assortiment met Android als besturingssysteem. Android heeft als grote voordeel dat het een open besturingssysteem is wat inhoud dat iedereen applicaties en software mag maken voor het systeem. Dit resulteert erin dat er intussen (Aug.2010) al meer dan 100.000 applicaties beschikbaar zijn voor Android telefoons. De verwachting is dat Android in 2012 onder andere Apple's iPhone voorbij is en het tweede besturingssysteem is na Symbian. In juli 2011 werden er 550.000 Android-telefoons per dag geactiveerd en Android was daarmee het meest verkochte besturingssysteem op mobiele telefoons.

Dit is een besturingssysteem voor smartphones en tablets. (de binnenkant van de mobiel) Je herkent het aan het groene popetje als logo.

Android is een door Google ontwikkeld besturingssysteem voor smartphones. Het is gebaseerd op Linux. En een alternatief voor iOS (Apple's besturingssysteem voor iPhone's en enkele iPod's.

Een android oftewel een androïde is een, kunstmatig gemaakt, op een mens gelijkend entiteit. Dus een soort robot met gelaatstrekken en een menselijk uiterlijk. De term androïde is afgeleid uit een samenstelling van de griekse woorden ανδρος (andros, man of mens) en ειδος (eidos, van de soort, van het ras, gelijkend op). Een androïde is dus een wezen dat lijkt op een mens, maar het niet is. In het dagelijks gebruik is een androïde echter een robotisch wezen, een mechanische en mogelijk elektrische entiteit met een lichaam dat lijkt op een mens.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Andro%C3%AFde

Android is een mobiel besturingssysteem dat gebruikt kan worden op mobiele telefoons, smartphones en andere apparaten zoals e-readers, autoradio’s en mediaspelers. Het besturingssysteem maakt gebruik van Linux en Java en is oorspronkelijk ontwikkeld door het bedrijf Android Inc. Andy Rubin, mede-oprichter van Android Inc, wilde een besturingssysteem maken dat door een groot aantal telefoons gebruikt kon worden en dit systeem gratis weggeven. Destijds was het gebruikelijk dat telefoonfabrikanten licentiekosten betaalden voor het gebruik van de software van bedrijven als Microsoft. Rubin wilde geld verdienen met de verkoop van extra services zoals opslag en beveiliging. Het gratis besturingssysteem werd Android genoemd omdat Rubin zelf helemaal gek is van robots. Google raakte al snel geïnteresseerd in het bedrijf en besloot Android Inc in 2005 over te nemen. De zoekgigant zag aan haar gegevens dat steeds meer mensen via hun mobiele telefoon gingen internetten en wilde ervoor zorgen dat deze gebruikers ook mobiel gebruik maken van de diensten van Google. Met een eigen besturingssysteem voor telefoons zouden ze beter diensten als Google Zoeken en Gmail kunnen promoten. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk fabrikanten Android zouden gaan gebruiken, besloot Google om de software gratis weg te geven.

Tevens is android ook op veel mobiels te vinden met de "Android market" niet elke merk heeft een igen app store en daardoor kunnen anderen merken ook gebruik maken van de store.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100