Verlagen van internetsnelheid door T-mobile na 1Gb dataverkeer voor oude contract terecht of onterecht?

Ik heb een contract bij T-mobile van feb.2011 met (destijds verkocht als onbeperkt) internet. Begin deze week schijn ik voor het eerst de 1Gb gebruikt te hebben (verbaasde me wel overigens) en is mijn snelheid verlaagd naar 64kbps. Deze verlaging is m.i. alleen terecht voor nieuwe contracten die (naar ik meen) in april of mei dit jaar zijn afgesloten. Wie heeft soortgelijk ervaring en tips wat te doen. Klantenservice zegt dat de voorwaarden altijd al zo waren. Ik heb contract voorwaarden opgevraagd maar die kunnen ze niet sturen. Ze kunnen ze wel toepassen!

Weet jij het antwoord?

/2500

Hallo, Dit moet eigenlijk niet kunnen jij spreekt een contract met ze af. En daar dien JIJ je aan te houden en T-MOBILE. Ik denk zelfs als je het contract hebt en je zou een rechtzaak aanspannen dat je wint. Mits er niet ergens in dat contract kleine lettertjes verborgen zijn waarin staat dat ze ten alle tijden iets mogen veranderen. Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Mvg

Op "Onbeperkt" hanteert T-Mobile de 'Fair Use Policy'. Dat is altijd al zo geweest en geldt bij mijn weten bij alle providers die "Onbeperkt internet" aanbieden bij een mobiel abonnement. Ik heb het ook een keer gehad dat ik de 1 Gb (wat trouwens behoorlijk veel is, vergeleken met sommige andere providers) overschreed en dat daardoor de snelheid kelderde, en dat is al jaren geleden. Mijn geluk was destijds, dat ik er maar 3 dagen last van had omdat ik toen mijn nieuwe bundel kreeg. Je kunt hier niets tegen doen. Alleen afwachten tot je nieuwe maand weer ingaat.

Ik heb eind maart een 2Gb contract bij T-mobile afgesloten. Als je de algemene voorwaarden van dit contract leest zie je dat (in jouw geval) de 1e Gb aan data snel internet is. Na verbruik van deze 1 Gb mag je gewoon verder internetten maar dan op lage snelheid. Je hebt dus onbeperkt internet en niet onbeperkt snel internet. Bij de nieuwe datacontracten word elk verbruik boven de limiet apart afgerekend. Onbeperkte datacontracten bestaan niet meer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100