Kan ik mijn provider aansprakelijk stellen voor geleden verlies door onterechte afsluiting telefoon?

Vandaag werd mijn vaste telefoonlijn afgesloten. Ik heb echter geen openstaande rekeningen. Ik heb daar 10 dagen geleden ook al contact over gehad omdat ik online zag dat mijn betalingen niet verwerkt waren bij hun. Ze hebben me toen een bevestigingsemail gestuurd, waarin ze zeiden dat de betaling wel ontvangen was en goed verwerkt. Nu ben ik toch alsnog afgesloten. Ik heb gebeld met klantenservice a 20 cent per minuut met mijn mobiel wat extra duur is. Ik vertelde van de bevestigingsemail en daar wisten ze niks van. Ik vroeg een emailadres waar naartoe ik de bewijzen kon sturen en dat "hadden ze niet". Ik heb gevraagd om een directe spoed heraansluiting, omdat ik vanuit huis werk en als ik telefonisch niet bereikbaar ben ik niets kan doen en veel geld verlies. Ze zeiden dat het minimaal 5 werkdagen duurt voordat ik weer aangesloten zal zijn. Wat nu? Ik heb 10 euro opgebeld aan beltegoed, mijn betaalbewijzen gefaxt inclusief de email die ik van hun had ontvangen, kosten 6,50 voor de fax. Daarbij opgeteld de inkomsten die ik misgelopen ben vandaag al. Laat staan als het 5 wekrdagen duurt. Ik weet dat het 1 handeling is om me weer aan te sluiten (heb ook voor zo'n bedrijf gewerkt) en het is een fout van hun. Wat kan ik hier nu mee? Kan ik ze aansprakelijk stellen, of vecht ik dan tegen de bierkaai? Gezien de reacties van het "ïntelligente"call center dat je te woord staat, knal ik tegen dikke muren aan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou een aangetekende brief naar het bedrijf sturen, waarin je gespecificeerd alle tot nu toe gemaakte kosten terugverlangd en een aansprakelijkheid stelling voor alle verdere schade die je ondervindt door hun tekortkoming. Zij kunnen dan reageren en misschien valt het mee. Ik had zelf een probleem met mijn provider en had alleen lange wachttijden door het slechte telefoonteam. Heb aangetekend mijn extra telefoonkosten terugverlangd (dit kunnen ze zelf terugzien) en heb alles vergoed gekregen. Wie niet waagt.... Je kunt ook consuwijzer bellen, 088-0707070. Of kijk op de site;www.consuwijzer.nl. Daar kun je voor alles voorbeeldbrieven downloaden en ze geven ook info en/of advies.

Ik ben bang dat je zelf de antwoorden al hebt gegeven in de mail! Het is namelijk niet aan te tonen wat je voor verlies lijdt door de afsluiting. Mocht je gelijk krijgen, kun je wel de extra gemaakte kosten met bijvoorbeeld je GSM claimen. Goede kans dat ze die wel vergoeden. Succes met de bierkaai!

Als het toevallig het bedrijf is waarvoor ik gewerkt heb, of een bedrijf met een soortgelijke instelling ten aanzien van hun producten en klanten dan vermoed ik dat het verhalen waar je het hier over hebt moeilijk zal worden. Meestal wordt namelijk een hele hoop aansprakelijkheid uitgesloten in de voorwaarden die bij het product of de dienst horen. Of dit soort uitsluitingen juridisch gezien houdbaar is blijft denk ik een open vraag tot je het daadwerkelijk gaat proberen. Ik kan me iets herinneren van een advocaat die jaren geleden ik dacht @home wel succesvol aanklaagde, maar dat ging geloof ik over het thuis moeten blijven voor een monteur en de daardoor niet genoten inkomsten van deze man. Als ik jou was zou ik het eerst nog eens met de klantenservice proberen als je je telefoonlijn terug hebt en mocht het echt niet lukken dan zou je altijd nog juridische hulp in kunnen schakelen.

Helaas....

de tucht van de markt.... Het was waarschijnlijk een goedkope provider die nu heel duur blijkt te zijn. Ik zou IEDEREEN adviseren die voor zijn inkomen afhankelijk is van de telefoon, adequate maatregelen te nemen en een betrouwbare provider te kiezen. Op den duur is dat goedkoper. Goedkope maandlasten + niet te verhalen inkomsten derving + onzekerheid = hartzeer en stress. En wat daar de kosten van zijn is helemaal niet in te schatten. Of te verhalen. Stap 1: kies een goede provider die je snel kan aansluiten en goede service biedt, Stap 2: procedeer de eerste provider arm. Neem er rustig de tijd voor, je kan dan tenminste je advocaat weer bellen:)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100