Kun je voor een verschillende mobiel dezelfde oplader gebruiken met behulp van een verloopstekkertje?

De stekker die aan mijn Nokia-oplader zit past niet in de Samsung mobiel. Moet ik per sé een nieuwe oplader kopen of zijn er plugjes/stekkertjes die je erop kunt zetten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tegenwoordig worden de meeste telefoons met 5 V geladen, de elektronica die het laden van de accu bestuurt bevindt zich in de telefoon zelf. Je kunt dus met de nodige verloopstekkertjes vrijwel elke telefoon met elke lader laden. Alleen de maximale stroom die een lader kan leveren kan de laadtijd van de accu nog beïnvloeden, sommige telefoons pakken tegen de 1 A als je tijdens het laden de telefoon ook gebruikt, een kleine adapter heeft dan geen stroom genoeg om accu bij te laden. Kwaad kan dit niet, maar opladen kan dan alleen als de telefoon stand-by staat. Veel merken telefoons gebruiken tegenwoordig mini USB of micro USB voor aansluiting op computer en adapter, je hebt dan geen verloopstekkers nodig. Toegevoegd na 5 minuten: De verloopstekkertjes zijn niet makkelijk los te koop, maar voor een paar euro zijn ze met een adapter te bestellen bij DealExtreme.

Bronnen:
http://www.dealextreme.com/p/universal-8-i...

Het belangrijkste is dat de lader de juiste spanning moet leveren. Als dat het geval is, zou het gewoon moeten werken met de juiste verloopstekker. Samsung heeft vaak wel eigenaardige aansluitingen waarbij het maar de vraag is of het goede (verloop)stekkertje te vinden is. Verder is er een grote kans dat de garantie vervalt als je niet de originele oplader gebruikt (voor zover dat te bewijzen is) Conclusie: fabrikanten doen er alles aan om je in voorkomende gevallen een nieuwe merkoplader van 35 euro te laten kopen in plaats van een standaard ding van 5 ...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100