İk heb nu al een halfjaar een iphone 4 33gb, maar zodra ik hem lees is de gb 29 er past ook maar 29 op kan ik daarvoor aanklagen of een nieuwe krijgen

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, natuurlijk kan je daar niemand voor aanklagen. Het beschikbare geheugen is altijd minder dan vermeld, omdat er ook ruimte op je geheugen vrij gehouden wort om bij te houden welke data waar staat e.d.

Dit komt omdat er een paar gb nodig is voor standaart dingen, di heb ik ook met mijn iPod 8gb daar kan ik ook maar voor 6gb dingen op zetten. Je kan hier niks aan doen je iPhone word niet ingeruild en je kan Apple ook niet aanklagen

Bekijk maar eens op de Apple site daar staat ook ergens(?) dat het niet totaal 32 Gigabiete betreft, maar iets minder. En een 33 Gigabyte Iphone 4 bestaat niet.

Nee dat kan niet. Je hebt last van 2 problemen: 1. 29 GB is 29 x 2^30 bytes in binair = 31.138.512.896 echte bytes. Dat wordt door marketing vaak afgerond naar 32 x 10^9 = 32 GBytes in decimaal. Kwestie van gebrek aan duidelijkheid, al zijn ze er wel mee bezig (zie Wikipedia). 2. Een iPhone heeft een flash storage, en om die goed te laten werken is er extra ruimte nodig hoedjes met blokken data te kunnen omgaan. Dit geeft altijd een paar procent verlies aan opslag voor de data zelf. Dus de 29 GB lijkt mij een prima waarde ;)

Je kan hier niet mee terug naar de winkel omdat dit ook op de site staat dus je hebt geen poot om op te staan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100