Abonnement met onbeperkt internet NIET verlengen?

Ik zat met een Vodafone mobiel abonnement met oa onbeperkt internet. Deze is net na twee jaar afgelopen. Heb nu verlengd en zit dus aan een datalimiet vast.
Nu kwam het in me op dat ik misschien niet had moeten verlengen? Ik gebruik veel internet, maar dacht dat ik móest verlengen omdat ik anders m'n nummer kwijt zou zijn of niet meer zou kunnen bellen.
Hoe zit het nou precies? En kan ik nog terug? (is 3 dagen terug verlengd)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoi, je kan binnen 8 dagen je verlenging ongedaan maken. Dit is in de wet vast gelegd, en mag vodafone je dus niet weigeren. Op het moment dat je verlenging ongedaan gemaakt is, hoef je niet persé te verlengen. Je blijft gewoon klant van vodafone, maar je bent zoals dat genoemd wordt 'contracts vrij'. Je kan dat altijd later nog beslissen om je abonnement op te zeggen, duurt 1 maand, te laten overnemen door een andere provider, ook 1 maand, of om als nog te verlengen, dat duurt 24 uur. Je zou op je nota kunnen kijken hoeveel data je in werkelijkheid gebruikt. Dit ligt toch vaak lager dan ingeschat. Als je je gemiddelde data-verbruik weet, kun je op je gemak bij alle providers kijken welk abonnement het beste bij je past. Succes!

Als je niet verlengt en een ander abonnement neemt dan zit je ook aan een data-limiet vast, dat zou alleen de zaken maar compliceren. Je kan trouwens altijd je nummer op een ander laten porteren, ook als je naar een andere provider gaat. Het zou wel kunnen zijn dat je als je jouw abonnement opzegt en gelijk een nieuw abonnement bij Vodafone neemt dat je dan weer recht hebt op een paar maanden korting op je abonnement, maar dat hangt helemaal van de voorwaarden van de provider af. Ik heb zelf van de klantenservice van Telfort te horen gekregen over een internet + bellen abonnement (vaste lijn!) dat het voordelig was om een al lang lopend en steeds stilzwijgend verlengd abonnement op te zeggen en tegelijk een nieuw abonnement voor 2 jaar te openen. Ik kreeg daardoor een nieuwe Wifi-router in ruil voor m'n antieke bedrade router en bovendien 50% korting gedurende de eerste 6 maanden van het nieuwe contract.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100