Telfoon in water gevallen

Mijn dochtertje heeft mijn telefoon per ongeluk in de wasbak laten vallen. Dekt een w.a.verzekering dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat denk ik niet. Vaak vragen ze ook bij het afsluiten van een abb. (of het kopen van een telefoon) of je er een speciale verzekering bij wilt afsluiten tegen schade door vallen of waterschade... :-( Voor de zekerheid kun je het natuurlijk bij je verzekeraar navragen. Toegevoegd na 1 minuut: Dat de telefoon het nu niet meer doet wil trouwens niet zeggen dat 'ie het niet meer gaat doen. Uit elkaar halen (klepje, batterij etc.) en goed laten drogen wil ook nog wel eens helpen..

Enkel als dit zo in jouw contract of polis is opgenomen. Vraag het dus na bij jouw verzekering, dat lijkt mij het meest evident, toch?

In geen geval. We hebben het hier over WA=wettelijke aansprakelijkheid. Die bestaat juridisch niet tussen kind en ouder.

Denk het niet. Wat je kan doen is je telefoon uit elkaar halen en in een zak droge witte rijst doen. En doe de zak of bak dicht. Die haalt alle vocht uit je telefoon. Wel paar dagen in laten.

Gewoon je verzekering bellen en het verhaal uitleggen. Mijn moeder had pas mijn camera laten vallen en werd gewoon vergoed door de verzekering.

Nee, zeker niet door je WA verzekering. Deze verzekering dekt schade die jij of een huisgenoot (dus ook je kind of huisdier) AAN EEN ANDER toebrengt. Niet schade binnen het huisgezin. Je kunt wel proberen om de schade te claimen bij je inboedelverzekering. Bel de verzekeringsmaatschappij even op om te informeren of je verzekering dit ook vergoed.

Bij mij dekte de inboedelverzekering het omdat het binnenshuis was gebeurd.

Nee want dan heb je het zelf gedaan

Gelijk uit elkaar halen en op de verwarming leggen! je WA verzekering dekt dit NIET.

Je kan alle onderdelen van de telefoon los maken ( dus simkaart .. batterij.. ) en in een bak met rijst zetten en dat laat je zo een dag staan en dan heb je 50% kans dat hij het nog doet. De onderdelen moet je diep in de bak zetten zodat er geen lucht meer komt en als het goed is moeten de rijstkorrels al het water eruit halen. Toegevoegd na 35 seconden: Over die verzekering weet ik niet veel alleen op technisch gebied :-)

Laten drogen is essentieel. Vaak doet hij het daarna gewoon weer. Kan wel gaan coronderen op onderdelen maar misschien heb je geluk. WA dekt dit volgens mij niet. Wel misschien de garantie van je telefoon als je die nog hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100