even ervaring van ouders gevraagd over mobiel gedrag kids

Ik zou graag eens willen weten hoe jullie dat doen.
De kids hebben een abonnement met best wel ruim beltegoed en ook voor sms.
Nu weet ik dat het tegenwoordig trent is om daar overheen te gaan.
Meestal gaat het goed,maar in tijden van vakantie of spannende dingen gaat het wel eens goed mis,en gaan ze tussen de 15- 40 euro over hun budget heen,1x kijk je wel door de vingers,en gaat het weer effe goed,maar dan weer mis.
Mijn vraag is: "hoe doen jullie dat,laten jullie ze het bedrag zelf betalen,van hun zakgeld,doen jullie de helft,zetten jullie abonnement meteen stop(als mogelijk),
Ik ben hier gewoon heel nieuwsgierig naar.

Toegevoegd na 18 minuten:
kids zijn 16-(zonder baantje) en 18 (sinds 1 week klein baantje),we wonen 12 km van school af,moeten ook met fiets,we hebben ze abo. gegeven omdat wij er dan zeker van zijn dat ze ook in nood ons ten alle tijden kunnen bellen.

Toegevoegd na 16 uur:
GOED GESPREK MET KIDS_UITKOMST
We hebben eens een goed gesprek met kids gehad,en we zijn eruitgekomen.
We gaan het volgende doen,we storten paar dagen voor dat het abonnement moet worden betaald het bedrag op hun rekening,ze houden zelf bij wat hun beltegoed is,ze zijn zelf verantwoordelijk dat het hele bedrag wordt betaald,is er een bijbetaling bij gaat dat dus van hun rekening af.
We hebben afgesproken dat dit per 1 mei ingaat,dus ze hebben ,2 maanden om al het evt ,restboete zelf te sparen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat als eerste in me op komt, is de vraag: hoe oud zijn de kids? Tot het 18e jaar heb ik de mijne alleen prepaid gegeven. Tien euro in de maand met 300 smsm-jes. Vanaf hun 18e zelf betalen en nog steeds een tientje van mij erbij. Ik heb e altijd geleerd dat thuis bellen vele malen goedkoper is.

Duidelijk maken dat als ze er overheen gaan, ze dit gaan betalen van hun zakgeld. Als ze nu leren dat de ouders dit door de vingers zien, zullen ze er weinig van leren. Een belangrijke les voor later is dit, later zullen ze ook van hun eigen geld moeten rondkomen.

Ik heb zelf geen kinderen maar ik kan je wel vertellen hoe ik het als jongere ervaren heb. Ik kreeg van mijn ouders 15 euro de maand dmv een herlaadkaart. Als mijn belkrediet op was kreeg ik in principe niets meer bij. Ik kon hun nog altijd een smsje sturen as ik ze nodig had met bel me ofzo, dmv de duizende gratis smsjes. Ik kon ook altijd eens braaf vragen voor meer en als ik dan een goede verklaring had kreeg ik al eens een herlaadkaart bij (bijvoorbeeld als ik op kamp ging en mijn ouders graag hadden dat ik hun af en toe eens belde). Zo nu en dan kocht ik zelf een herlaadkaart bij van mijn zakgeld maar ik ontdekte nogal snel dat dat voor mij te duur was :D

Mijn ouders hebben ons mobiele telefoons gegeven, nooit beltegoed. Ik ben nu 19 en heb nog geen echte baan gehad (voornamelijk vrijwillig- en vakantie). Ik heb daardoor eerst mijn bel-/sms gedrag kunnen ontwikkelen (moest ik echt leren) en heb met kleine beetjes mijn hoeveelheid beltegoed mee laten groeien. Ik weet van mezelf dat ik, als ik van mijn ouders 20 euro per maand zou krijgen, dat helemaal op zou maken. Uit plezier, en bijna uit principe danwel uit plichtsgevoel. Wat ik echter feitelijk nódig heb ligt onder de 8 euro per maand. Beetje lullig misschien om nu te besluiten het beltegoed af te schaffen, maar het idee om beltegoed aan te passen aan hun behoeften zou lucratief kunnen zijn :) Toegevoegd na 6 minuten: Ik heb het dus als heeeel positief ervaren! Kan er nog aan toe voegen: - ik voelde me gewaardeerd en zelfstandig, want mijn ouders gaven me een gevoel van vertrouwen in mijn eigen beslisvaardigheid - ik had meer vrijheid omdat ik zelf beschikte > als ik meer nodig had hoefde ik het niet aan hen te vragen. Dat wil je als kind op een gegeven moment ook ècht niet meer. Het scheelt (bij ons thuis) een hoop gedoe met rekenen, te laat vragen, overleg over goede redenen en slechte redenen, enz... - als je een keer zonder zit en moet bellen, dan baal je als een stekker, geef je jezelf de schuld, en laat je het nooit meer gebeuren Toegevoegd na 8 minuten: ...en omdat ik een enorme dagdromer/chaoot ben heb ik ook vreselijk veel kunnen leren over bureaucratie, akelige regeldingen, techniek, het omgaan met een groot systeem door het moeten opboksen tegen providers. Heb ik serieus heel veel nuttigs van geleerd.

ik heb ze nooit een abo gedaan omdat ik de bui allang zag hangen dat ze daar flink overheen zouden gaan. Mijn kinderen hebben alletwee een prepaid kaart, die ze zelf moeten betalen, ze mogen een tientje in de maand verbruiken en als het op is, is het op. ze kunnen mij altijd een belsmsje sturen dat is gratis, waarin gevraagd wordt om te bellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100