Hoe kan ik de rechtmatige eigenaar van een gevonden iPhone terugvinden?

Vandaag heb ik in Amsterdam op de grond een iPhone 7 gevonden. Ik bleef bijna 20 min nog even wachten in de hoop dat de eigenaar hysterisch rondzoekend langs zou komen, maar tevergeefs. Ik had echter daarna geen tijd meer om de telefoon bij de politiebureau af te zetten dus ik nam hem maar even met me mee. Batterij was al op toen ik het gevonden had, dus ik wou hem thuis aan de lader steken en met een simlock pincode van '0000' en mijn vingers gekruist erdoorheen komen, zodat de telefoon bereikbaar zou kunnen zijn voor telefoontjes/appjes om zo in contact te kunnen komen met iemand. Helaas wordt er dus eerst om de toegangscode gevraagd, en blijkbaar is iemand anders er druk bezig mee geweest omdat hij direct na de eerste poging meteen voor een uur de hele telefoon blokkeert.
Omdat het engelstalig was ingesteld, vrees ik dat het van een tourist is. Heeft iemand wellicht nog een idee hoe ik de rechtmatige eigenaar zou kunnen vinden? Heb geen Facebook of Instagram oid dus kan niet echt berichtjes plaatsen daarmee...

Weet jij het antwoord?

/2500

Gewoon wachten is het devies, de rechtmatige eigenaar kan via iCloud berichten sturen en op afstand blokkeren.

Staat er als je het toestel aan zet niet een provider in het startscherm ? Dan zou je die kunnen bellen. Die zal waarschijnlijk kunnen zien welk toestel (nr.)er in jouw omgeving recent geblokkeerd is en dan is de eigenaar ook bekend.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100