wat is het verschil tussen appen en chatten?

Ik was met mijn vriendin aan het appen en toen vertelde ze dat ze ging chatten.
Maar wat is het verschil?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

(What's)Appen doe je via een app op een smartphone. Met de telefoon stuur je korte berichtjes naar elkaar, en dat gaat dan meestal om een vriend(in) of familielid. Chatten doe je op een computer, laptop of tablet, en dat gaat via een internetwebsite. Via die website wissel je korte berichtjes met een ander persoon. Die andere persoon kan een volslagen vreemde zijn, die toevallig ook op diezelfde website zit.

Sommige mensen verstaan onder appen alleen Whatsappen en chatten via alle andere mogelijkheden als Mensenger of via Skype o.i.d.

"Chatten (van het Engelse to chat: kletsen, praten) is het voeren van een gesprek door het over en weer typen van tekst tussen twee of meer gebruikers van computers. De verbinding loopt via internet." Technisch is er dus geen verschil (althans er worden wel verschillende protocollen gebruikt en niet elk stuk chatsoftware is op alle appratuur te gebruiken, maar dat sluit de definitie niet uit), er is enkel het verschil in gebruik van het woord. (Whats)appen is een vorm van chatten, maar wordt haast alleen gebruikt voor Whatsapp en wellicht nog een paar smartphone/tablet apps, maar je kan gerust zeggen dat je chat via Whatsapp (waar de meesten dan appen zouden zeggen). Net zoals je kan zeggen dat je iets zoekt op internet via Google (waar de meesten googelen zouden zeggen). Het is dan natuurlijk vreemd/onjuist om te zeggen ik googel het via Bing, hetzelfde geldt dan voor appen zeggen voor chatten via een website. Whatsapp noemt nota bene haar getypte gesprekken chats. Chatten: -Whatsapp -Skype -Google messenger -Website chatsite -Chatroulette Appen: Whatsapp (Vast nog meer mobiele apps waarbij mensen het zeggen) In principe is appen een "overbodig" woord. Maar dat zou je ook van chatten kunnen zeggen. Uiteindelijk is het allemaal communiceren (via tekst op met internet verbonden apparaten). Bij appen zou je nog wel kunnen zeggen dat het bijvoegen van foto, video en audio een distinctie maakt. Het zou wel goed kunnen dat je vriendin bij chatten in haar hoofd heeft dat (whats)appen daar niet onder valt. Zij kan er dus zelf iets bij bedoelen wat nauwer is dan de definitie. In mijn ogen zegt ze: "Ik ben nu met jou aan het chatten, ik ga straks met een ander chatten. Of "Ik ben nu met jou aan het online communiceren, ik ga straks met een ander online communiceren."

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Chatten_(com...
https://www.skype.com/nl/features/instant-...

1. App - Snapchat 2. Chat -https://www.similarcams.com/myfreecams

Bronnen:
https://www.similarcams.com/myfreecams

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100