Ik heb al een dag of 2, 3 een balpenvlek op mijn spierwit hoesje op de foto rechtsboven is de balpenvlek.Hoe verwijder ik het?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Balpenstrepen of vlekken van balpen kunnen we haast van alle gladde niet poreuze oppervlakten verwijderen met een gewoon sopje.

Balpeninkt verwijderen heb ik in een wat verder verleden veel moeten doen van een soort ronde rekenschuiven waar de gebruikers geacht werden met potlood streepjes op te zetten. Dan kon je die potloodstreepjes steeds na gebruik weggummen. Maar men deed het ook wel met balpen, en die rekenschijven waren duur. De eerste gebruiker vond naar zeggen altijd wel een passend reeds bestaand streepje in het woud van blauwe streepjes, maar de volgende gebruiker wil dan wel met een schone lei kunnen beginnen! Uiteindelijk (na veel proberen) bleek de oplossing te zijn: brandspiritus, ook wel gewoon spiritus genoemd. Daarmee kon ik de balpeninkt allemaal wegkrijgen. Letterlijk én figuurlijk de “oplossing”. Dus op naar de winkels die je vindt met zoeken op brandspiritus kopen. Er zit wel standaard een blauwe kleurstof in, dus kijk eerst even in een onzichtbaar hoekje (binnenkant) of het niet in het witte materiaal van het hoesje trekt en daar zichtbaar blijft. Toegevoegd na 40 minuten: Is te koop bij supermarkt en drogist. In Wikipedia staat een Duitse afbeelding van brandspiritus 94%, maar ik heb hier de bijna lege fles nog steeds en op mijn fles staat brandspiritus 85%, en dat is wat ik ook met winkels zoeken vind.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100