Zijn er goede smartphones te koop zonder allerlei voorgeïnstalleerde applicaties die je toch niet gebruikt?

Ik heb nu 3 jaar de Samsung Galaxy s3 gehad. Maar dit toestel begint rare kuren te krijgen. Traag, valt uit, start niet op.
Terug naar fabrieks instellingen helpt niet. Nieuwe batterij helpt niet. Dus ik zoek iets anders.

Ik ben alleen bekend met Samsung. Ik vind Samsung erg fijn, alleen al die voorgeïnstalleerde apps vind ik belachelijk en je kan ze niet deinstalleren zonder te rooten.

Nu heb ik mijn oog laten vallen op de note 4 910c. Maar die is best duur. En ik vraag me af of je niet alleen voor de naam "Samsung" betaald.

Ik zoek dus eigenlijk een telefoon met vergelijkbare specs als de note 4. Maar het liefst zonder al die voorgeïnstalleerde apps en waarvan ik zelf de batterij kan vervangen. Maar ook betrouwbaar, en niet een of ander vaag ding van kruidvat en geen iPhone.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, helaas, die zijn er niet. Zowel Apple's iOS, Android van Google, Windows van Microsoft en zelfs de oudere of meer exotische systemen leveren allemaal verplichte apps mee. Deels omdat die apps gewoon nodig zijn, deels omdat de marketeers graag reclame willen maken en hoe kan dat beter dan via een app waar de mensen gewoon niet omheen kunnen. Soms levert zo'n app iets op waar Apple / Google / Microsoft / andere zelf wat in zien. Soms is het een kwestie dat er (flink ?) voor betaald wordt. Rooten is de enige remedie :-(

Als je nu een Samsung hebt, ben je gewend aan Android. Misschien is een Nexus dan iets voor je. Een Nexus is een Androidtelefoon waar een zo "kaal" mogelijke versie van Android op staat, dus zonder toevoegingen van verschillende fabrikanten. Nexus-toestellen worden gemaakt door verschillende bekende fabrikanten en van goede kwaliteit.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Google_Nexus
https://www.google.com/intl/nl_nl/nexus/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100