Maakt het uit welke USB uitgang je gebruikt om je mobieltje op te laden 1A of 2.1A ?

Als je nu een stopcontact- of autoaanstekerstekker koopt voor het opladen van je mobieltje dan zitter er vaak twee USB gleuven in. Een voor mobieltjes (1A) en een voor iPads (2.1A). Volgens onze mobieltjes-ascessoiredealer kan ik voor mijn mobiel echter net zo goed de "snellere" verbinding gebruiken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor het gebruik van een mobiel in de auto is 2 ampère noodzakelijk, als je een grote telefoon hebt. Met name als je hem ook wilt gebruiken. Bij mijn telefoon ontlaadt de batterij zelfs als de 1 ampère adapter is aangesloten en de telefoon aan staat. Nadeel is wel dat de telefoon erg warm wordt, wat weer niet de levensduur van de accu ten goede komt. (nu het herfst is en de winter er aan komt wordt de telefoon niet zo warm in de auto als in de zomer.) Ook voor thuis gebruik is een 2 ampère adapter handig als je tegelijkertijd de telefoon wilt gebruiken en opladen want dan ontlaadt de accu ook als de telefoon aanstaat, terwijl de 1 ampère adapter is aangesloten.

De 2.1 laadt twee keer zo snel op. Als je ze beide tegelijkertijd gebruikt is het ampergage van beide 1A, wordt de 2A dus verdeeld over beide apparaten.

De hoeveelheid stroom die een mobieltje opneemt voor het laden wordt bepaald door het mobieltje zelf. Het zal weinig uitmaken welke aansluiting je benut: de meeste mobieltjes trekken nét iets minder dan 1 A terwijl een tablet wél meer stroom trekt. Als jouw mobiel in de auto ook als navigatie gebruikt wordt dan kan het laden van een lege accu plus het gebruik van GPS en een helder verlicht scherm wél meer dan 1 A kosten: het laden zal dan langer duren als je hem niet op de 2 A aansluiting prikt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100