Is het waar dat een smartphone na 2 jaar zijn kwaliteit verliest? Wie geeft mij advies?

Mijn twee jarig abonnement van een galagy ,lease toestel loopt binnenkort af,nu zit ik erg in twijfel wat het beste is om te doen, deze telefoon na overname kosten (55 euro, wat al niet helemaal klopt, opgezochte dagwaarde is 38 )te behouden,of toch te kiezen voor een nieuwe telefoon) ik gebruik hem dagelijks best veel,hij is al een x gevallen waarna ik het scherm moest laten maken, nu heb ik gehoord dat een telefoon na 2 jaar zijn kwaliteit verliest,is dit waar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een telefoon verliest niet na 2 jaar zijn kwaliteit, maar in 2 jaar zijn er wel veel technische ontwikkelingen. Die technische ontwikkelingen zorgen er ook voor dat de ontwikkelaars van het besturingssysteem van je telefoon meer speelruimte hebben om extra mogelijkheden in te bouwen, waardoor je besturingssysteem zwaarder wordt. Dit kan er in resulteren dat je telefoon langzaam wordt of dat sommige apps niet meer ondersteund worden voor jouw toestel, maar het is niet waar dat de telefoon zijn kwaliteit verliest. Overigens zou ik bij een afgelopen abonnement toch wel altijd voor een abonnement gaan waar een up-to-date telefoon bij zit of voor een maandelijks opzegbare sim-only, zodat je altijd nog kan switchen als je telefoon het niet meer bijhoudt.

Als je met kwaliteit bedoelt dat ie minder goed gaat werken dan kan dit kloppen. Ligt eraan hoe je je smartphone gebruikt. Het kan zijn dat er te veel stof in je telefoon zit of dat hij gewoon te vol is waardoor hij slomer gaat

Als je telefoon nog redelijk wat geheugen heeft en je hem niet te veel laat vallen, denk ik dat je er zo'n 4-5 jaar mee zou moeten kunnen doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100