waarom gaat mijn powerbank zo snel leeg?

Ik heb laatst bij miniinthebox een goedkope powerbank gekocht, ik heb hem al 2x gebruikt maar hij laad mijn telefoon (samsung galaxy s4 mini) maar 20 % verder op. Als ik mijn powerbank aan de lader doe is het lampje rood na ongeveer 2 uurtjes laden is die al blauw, als ik heb er dan afhaal en er mijn telefoon mee oplaad laad hij hem maar 20 % verder op en dan is de powerbank al leeg. Hoe kan dit? En wat kan ik er aan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

De capaciteit van je powerbank is niet groot genoeg om je telefoon volledig op te laden. Zeg even dat je telefoon batterij 2100 mAh is en je externe oplader maar 900 mAh. Ook lijkt het erop dat je powerbank een erg goedkope versie is. Pas hiermee op, in het verleden zijn er al neppe powerbanks kapot gesprongen / gaan lekken.

De Chinese webwinkel MiniInTheBox verkoopt goedkope namaakproducten, dus waarschijnlijk is het niet erg goede kwaliteit. Ik wilde daar laatst ook iets bestellen maar ik begon het ook erg vreemd te vinden dat er een paar op een Samsung S3 en HTC One SV leken, de prijs van een Huawei-smartphone is 64,18 euro! (dat is erg vreemd voor een telefoon van 200 euro)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100