Hoe weet ik zeker dat ik geen extra kosten maak met een LG Optimus L3?

Voor mijn zoontje zijn verjaardag krijgt hij een mobiele telefoon, een LG Optimus L3. Nu heeft hij een Sim only abonnement van een paar euro per maand voor zo'n 100 belminuten. Natuurlijk wil hij ook op de een of andere manier gebruik maken van internet. Volgens hem maak je geen extra kosten als je dat met Wifi doet, maar hoe kan ik zeker weten of dat daadwerkelijk zo is en dat ik straks geen vette rekeningen krijg? Ik heb de telefoon geinstalleerd en de Wifi instellingen werken volgens mij wel. Hij gebruikt het zelfde netwerk als voor zijn Ipad.
Ik wil dus graag weten hoe ik zeker kan zijn dat er geen extra kosten komen. Kan iemand mij hier bij helpen of iets uitleggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Instellingen Draadloos en Netwerk Mobiele Netwerken Pakketgegevens gebruiken (vink uit). Als je internet hebt zonder SIM-kaart er in heb je het bewijs dat je gratis internet hebt, immers de SIM kaart is het die 3G internet mogelijk maakt. Toegevoegd na 1 minuut: De eerste alinea is de manier om 3G uit te schakelen ook als de SIM kaart aanwezig is.

Er is wel een app voor het verbruik kijk naar welke proviader hij heeft neem daar de app van voor het gebruik van zijn abo

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100