Werkt een nieuwe blackberry met een simkaart?

Vandaag is mijn telefoon kapot gegaan. Op marktplaatszijn er voldoende nieuwe blackberrys te koop. Mijn vraag is: kan ik mijn standaard blackberry abbonement simkaartje gewoon in een andere blackberry pluggen? Zodat ik mijn nummer, ping ect behoud?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je nummer behoudt je wel, want die zit gelinkt aan je sim. De vraag is alleen of de blackberry die je koopt gesimlocked is of niet. Dat moet je dus even navragen.

Zoals hierboven inderdaad vermeld staat zul je de verkoper moeten navragen of de desbetreffende Blackberry simlock vrij is - of van dezelfde provider is - is dit het geval dan kan je zonder problemen gebruik maken van de Blackberry met je eigen nummer etc. Is dit niet het geval dan zal je de Blackberry simlock-vrij moeten laten maken of een andere simlockvrije/zelfde provider Blackberry zoeken. Je ping zul je overigens niet behouden, dit omdat elke Blackberry zijn eigen identieke Ping heeft.

Ligt eraan welke blackberry je koopt. De oude 9900 types die werken nog met gewone simkaarten. De nieuwe Blackberry Z10 en de Q10 werken volgens mij met microsim kaarten.

Als je een Blackberry koopt die dezelfde Provider heeft als jouw abonnement, dan behoud je je nummer. Het is alleen zo dat je ping niet gebonden is aan je simkaart die is per Blackberry anders.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100