als je op je telefoon op wifi zit, hebje dan een ander ip adres op je telefoon?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, je krijgt een ander ip adres toegewezen door je provider.

Ip adres is vergelijkbaar met een woonadres. Ben jij met je telefoon thuis op wifi heb je dus een anders ip adres dan op bijvoorbeeld het station. Echter moet je nog steeds geen gekke dingen gaan doen want elk apparaat dat een interneterbinding kan maken heeft ook een MAC adres. Dit is (zo goed als) onmogelijk aan te passen, waardoor je toch een bepaalde identiteit hebt. Zie die telefoon dus maar als jezelf. Waar je ook bent: je hebt altijd de zelfde naam. Zo zit dat dus ook met de telefoon. Hij heeft op dat moment alleen een andere verblijfplaats Toegevoegd na 7 minuten: Nu moet je dit niet verwarren dat al jouw apparaten thuis het zelfde ip adres hebben. Om het even begrijpelijk uit te leggen: Jouw huis is opgedeeld in ruimtes. Woonkamer, keuken etc.. Zie elk apparaat dus maar als een bepaalde ruimte. Zo weet bijvoorbeeld msn of whatsapp dat het bericht op jouw adres(ip adres) in de woonkamer (telefoon) aan moet komen

Ja, als je thuis via wifi op internet zit, heeft je telefoon een ander ip-adres dan wanneer je verbinding maakt via het mobiele netwerk. Het ip-adres dat je thuis hebt, is het adres dat door je internetprovider is toegekend aan het modem. Daardoor hebben alle apparaten die via die verbinding naar internet gaan, voor de buitenwereld datzelfde ip-adres. Wanneer je verbinding maakt via je mobiele netwerk, dan heb je dus een andere verbinding, waar ook een ander ip-adres bij hoort. Toegevoegd na 5 minuten: Via je (wifi)router kun je thuis meerdere apparaten tegelijk verbinden met internet. Voor de buitenwereld hebben ze dan allemaal hetzelfde (externe) ip-adres. Dus of je nu via een laptop, spelcomputer of smartphone naar internet gaat, het ip-adres blijft hetzelfde. Je router zorgt ervoor dat dat allemaal goed gaat. Het ip-adres dat je telefoon daadwerkelijk heeft, is een intern ip-adres. Dat houdt in dat het ip-adres ook alleen binnen je eigen netwerk zichtbaar is. Deze interne ip-adressen worden toegekend door je (wifi)-router. Maar van buitenaf (dus vanaf het internet) is dat interne ip-adres niet te zien, maar alleen het externe ip-adres.

Bij jou thuis: nee. Je krigt dan het zelfde adres als dat van je eigen modem. Op alle andere plekken krijg je een ander adres dan thuis. Er even van uitgaande dat je externe adressen bedoelt. Als je niet weet wat dat zijn, klopt bovenstaande.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100