Wat betekent 1700 mah?

Ik ben aan t kijken voor een nieuwe smartphone op internet.
En bij abtterij staat altijd iets met mAH en dan 1700 of 1900.
Maar wat betekent dat precies en hoelang kan een batterij dan meegaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

De capaciteit wordt uitgedrukt in mAh (milliampère per uur). Als er op een accu 2000 mAh staat, kan de accu een uur lang 2000 mA leveren of vijf uur lang 400 mA.

Bronnen:
http://www.computerwoorden.nl/direct--1885...

Dat zegt iets over het vermogen (P in Watt) van de batterij. In dit geval 1700 - 1900 milli-ampere-uur. Het zegt niets over de levensduur van de batterij. Als je een batterij erin stopt met te weinig vermogen, doet ie het niet.

Een mah is een (milli)ampère-uur en dat is een eenheid voor elektrische lading. Het eenheidssymbool is Ah. Het is de totale hoeveelheid lading die bij 1 ampère in 1 uur heeft gestroomd: 1 ampère-uur = 1 A × 3600 s = 3,6 × 103 C Hoewel ampère-uur geen SI-eenheid is, is het een praktische eenheid die gebruikt wordt bij elektrochemische processen zoals vergulden of verzilveren en voor batterijen. Hoewel het geen maat is voor de energie in een batterij is het een gebruikelijke aanduiding voor de levensduur van (oplaadbare) batterijen. Op accu's wordt meestal de capaciteit in Ah (of mAh) vermeld. Op eenmalige batterijen zou dat ook kunnen maar wordt het door de fabrikant meestal achterwege gelaten. De eenheid ampère-uur wordt vaak uit onwetendheid onjuist afgekort tot ampère. Men spreekt dan bijvoorbeeld van een accu met een capaciteit van 40 A (40 ampère) waar het gaat om een accu met een capaciteit van 40 Ah (40 ampère-uur). ----------------------------- De batterij met 1900 is dus beter.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/MAh

Even een aanvulling op de antwoorden hierboven. Het is niet altijd zo dat 1900 mAH langer meegaat. Dit hangt namelijk af van het soort telefoon wat je gebruikt. Heb je nou een telefoon met een mini schermpje maar hij bevat wel 1700 mAH kan dit langer meegaan dan een een telefoon meet een supergrote beeldscherm en een vette HD scherm met een supersnelle processor waarop die op een batterij draait van 1900mAH

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100