Is het mogelijk in Nederland Whatsapp te instaleren en op vakantie met andere simkaart te whatsappen? Houd ik dan hetzelfde nummer op Whatsapp?

Is het dus mogelijk om een telefoon waar al whatsapp op staat in het buitenland te gebruiken met een andere simkaart? En blijft het nummer voor whatsapp dan behouden?

Toegevoegd na 27 minuten:
@Rinke, Ik bedoel inderdaad een Simkaart met internet, maar als ik die daar dus gebruik dan veranderd het nummer gewoon naar het nummer van die andere simkaart? Mijn vraag is dan of dit nummer bij mijn contactpersonen gewoon mee verandert of moet ik hen dan mijn nieuwe nummer sturen?, bedankt voor het reageren in ieder geval :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, want WhatsApp gaat via je telefoonnummer. Dus als je je telefoonnummer wijzigt, is ook je WhatsApp-nummer gewijzigd. Bovendien gaat WhatsApp via internet, dus je zult dan sowies een simkaart moeten kopen met internet, als je een andere koopt voor je vakantie. Afhankelijk van hoe lang je vakantie is kun je je afvragen of dat de moeite waard is, of dat je je vakantie eens zonder internet door brengt... Toegevoegd na 41 seconden: sowies moet natuurlijk sowieso zijn ;-)

Nee je kan gerust een andere simkaart erin doen en je andere nummer gebruiken bij whatsapp.

zo ver ik weet maakt je nummer niet uit, het is gewoon in dit geval even een "code" om jouw apparaat te registreren. Zolang je dezelfde mobiel gebruikt ZOU het niet uitmaken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100