Welke smartphone kan tegen vallen?

(Wel een beetje een moderne.)

Toegevoegd na 3 uur:
Voor diegenen die woorden te vaak los van elkaar schrijven: niet tegenvallen, maar tegen vallen!

Weet jij het antwoord?

/2500

De blackberry. Ik weet niet of deze onder smartphones valt, maar de blackberry is meer voor zakelijk gebruik. Ik heb hem voor mijn werk, maar je kan er echt niets meer mee dan bellen en je mail lezen.

De Samsung Galaxy Xcover is een stevige die tegen een stootje kan.

De HTC Wildfire

De Nokia Lumia 800 die heeft "Gorilla Glass" dat nagenoeg onbreekbaar is.

Bronnen:
http://www.gsmhelpdesk.nl/read.php?id=6553

Alle smartphones! Dan denk je: huh? Maar als je in een mobiele winkel een beschermhoesje en/of screenprotector koopt kan elke smartphone tegen (de meeste) vallen. Zelf heb ik de Samsung Galaxy Gio. Een zeer sterke mobiel.

Een iPhone! Er zijn heel veel degelijke hoesjes voor. Ikzelf heb een iPod Touch (is ong. hetzelfde) met een goed hoesje. Ik heb hem al meerdere keren laten vallen, en hij werkt nog altijd perfect!

Je bedoelt, welke een val kan doorstaan, of een klap kan verdragen. Ik ga voor de kleinere smartphones zoals oa de Galaxy fit of Y of de Gio Waarom? Kleinere vensteroppervlakte. Dus kans is kleiner dat het scherm iets raakt. Maar uiteindelijk maakt het weinig tot niets uit. Het ligt er net aan waar hij geraakt wordt. Het scherm is natuurlijk het meest kwetsbare. Denk dat het met de huidige toestellen en de extra voorzieningen zoals covers/hoesjes/folie etc. wel mee-valt. Ik heb een gio s5660 van samsung. Is al in de vijver gevallen, van een steiger gedonderd ( 2 hoog ) in de regen blijven liggen, in de modder etc etc. Ondanks alles functioneert deze nog prima. Heb er dan wel siliconen hoesje er omheen en antikrasfolie geplaatst. Als een dergelijk toestel het bij mij een jaar uithoud dan moeten ze wel van hele goede huize zijn.

Ik hoor van iedereen dat blackberry's vaak kapot gaan. Het is ook wel zo, maar: de mijne is al 3 keer van de trap gevallen, en zo'n 100 keer gewoon op de grond. De meeste mensen die zeggen dat het de slechtste smartphone is hebben er zelf nooit een gehad. Dat is mijn ervaring.

Ik citeer mijn antwoord op uw andere vraag hieromtrent: Indien je per se een robuuste smartphone wilt met volledig touchscreen raad ik je aan naar een exemplaar uit te kijken met Gorilla glass. Dit is een nieuw soort materiaal waarvan het scherm van de smartphone wordt gemaakt, en is veel steviger dan andere scherm-materialen. Het zal dus niet breken als het eens valt (natuurlijk niet de bedoeling dat je ermee gooit…), en zal ook veel minder snel krassen vertonen. Toestellen met Gorilla glass zijn te vinden op volgende website: http://www.corninggorillaglass.com/#products-with-gorilla Toegevoegd na 1 minuut: En inderdaad, investeren in een hoesje kan zeker ook geen kwaad!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100