Met welk mobiel van tussen de 50-150 euro kan ik normaal internetten zonder telkens de melding 'onvoldoende geheugen' te krijgen?

Op dit moment heb ik een Samsung Star 2 (nu 1 jaar oud) maar dat ding kan ik bijna uit het raam gooien van woede! Terwijl er een 4GB geheugenkaart inzit, geeft hij steeds de melding 'onvoldoende geheugen'. Het telefoongeheugen is leeg en ook na een reset geeft hij deze melding. Na lang zoeken op internetforums heb ik ontdekt dat hier geen andere oplossing voor is dan een nieuw mobiel kopen. Maar dan zou ik er graag een willen die deze melding niet geeft ook nooit gaat geven en tussen 50-150 euro. Welk mobiel is aan te raden? Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Deze melding krijgen helaas veel goedkope smartphones en heeft te maken met de hoeveelheid intern geheugen beschikbaar is. Dit heeft niets te maken met het geheugen wat er middels een geheugenkaart inzit. De geheugenkaart is namelijk veel te langzaam om als intern geheugen te gebruiken, deze dient slechts voor opslag. Helaas lijkt het erop dat je een slechte telefoon gekocht hebt, hier is weinig aan te doen. Ik weet niet welk besturingssysteem op de tel. draait. Je kan een andere browser proberen, en proberen zoveel mogeljik apps te sluiten. Meer dan dat kun je niet doen. Een van de eerdere reacties stelt dat je naar een zogenaamde deskundige zou moeten gaan, namelijk een telefoonwinkel. In mijn ervaring zijn er zeer weinig deskundigen in deze winkels te vinden. Vooral commerciele jongens die alles weten van de mogelijkheden van de verschillende systemen (android,symbian, etc.), maar weinig van de technische achtegrond of beperkingen. Mijn advies is dan ook. als je een telefoon wilt kopen in het goedkope segment, zoek er eerst informatie over op. Van vrijwel iedere telefoon zijn reviews en gebruikerservaringen te vinden. Baseer je op verschillende sites. Er worden nog altijd meer dan zat slechte telefoons gemaakt. Dit heeft er natuurlijk alles mee te maken dat de consument een volwaardige smartphone wil, voor minder dan 100 euro. En dat bestaat natuurlijk niet. Er moet ergens op bezuinigd worden. Van wat ik begrijp zijn de Galaxy 'Gio' en 'Y' redelijke telefoons binnen jouw budget. Geen persoonlijke ervaring mee, alleen van wat ik hoor. Hiervoor gaat dus ook op, eerst nazoeken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100