Kost de gps voor xperia S met geld?

Nou heb ik de xperia s besteld goeie telefoon maar als ik de gps wil inschakelen krijg ik dit:
Hiermee worden anonieme gegevens verzameld bij het gebruik van GPS. Er kunnen kosten voor gegevensopdrachten in rekening worden gebracht. Dus als ik gps wil gebruiken bijv voor navigatie moet ik dan betalen of wat? Ik snap het niet :S

Weet jij het antwoord?

/2500

deze melding krijg ik ook op mijn samsung galaxy s2 als ik mijn navigatie wil gebruiken. dat betekend dat er extra kosten met internetverbinding kunnen komen. niet met de GPS. als je een internet abonnement hebt is komen er geen extra kosten bij. tenzij je internet buiten de bundel gaat. groetjes, de smartphone experts Toegevoegd na 1 minuut: dit geld ook voor andere apps die GPS en internet nodig hebben.

Het is heel eenvoudig, gps is een op zichzelf staand iets en heeft niets nodig met het internet. Het heeft immers alleen maar satellieten nodig om te navigeren. Doch er zit een klein ( duur ) addertje onder het gras. De meeste apps hebben ter ondersteuning internet nodig, dit omdat meestal de kaarten niet op je toestel zitten, maar ergens op een server die al navigerend je portemonnee leegschud. Wat je moet doen is een stand alone navigatie app opzoeken welke geen gebruikt maak van het internet. Bijvoorbeeld Co-pilot. Als je de navigatie gaat gebruiken, zorg dan dat je je internet hebt uitgeschakeld. Eventueel verder vragen kun je op tweakersnet. Zie bron. Toegevoegd na 6 minuten: Met het internet bedoel ik je 3g/roaming. Eventuele wifi is geen ramp.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100