Is er een smartphone met afstandbediening?

Of een app om dan de televisie te bedienen?
Moet waarschijnlijk wel met infrarood.

Toegevoegd na 58 minuten:
Voor de (over)duidelijkheid: ik wil een hightech smartphone gebruiken als afstandbediening voor mijn lowtech Philips grootbeeldbuizentelevisie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dat kon ik met mijn oude nokia n95 8gb, dat was een van de laatste toestellen met een infrarood poort, infrarood werd later door bluetooth vervangen. als ik er deze app op zette: http://nok95.wordpress.com/2007/12/27/tv-remote-control-and-much-more/ maar mijn n95 8gb is al weer een tijdje weg, was wel een geweldig apparaat trouwens

Ik weet dat het in elk geval kan in combinatie met de Light Manager Pro van JB media. Er bestaat een app voor de smartphone waarmee je deze kunt bedienen, en de Light Manager Pro (en wellicht ook de Mini) is zo te programmeren dat je er je verlichting (met de juiste ontvangers, uiteraard) en ook diverse A/V apparatuur mee kunt bedienen. Dit kan ook in combinatie met een programmeerbare universele afstandsbediening (zoals de Logitech Harmony) maar de combinatie met smartphone is dus ook mogelijk. Toegevoegd na 1 minuut: Hier vind je de benodigde app: http://itunes.apple.com/nl/app/lightswitch/id356174204?mt=8

Als je TV op het netwerk kan dan ja. Maar dat is bij jou niet het geval. Dan kun je een infrarood zender aanschaffen die connectie maakt met je netwerk. Via een app. stuur je via het netwerk een signaal naar de infraroodzender die vervolgens het infrarood signaal stuurt naar de TV of een ander apparaat. Zij bron voor een infrarood zender. Toegevoegd na 2 minuten: Of infrarood op je smartphone. Ik ken geen telefoon waar dit op zit. Toegevoegd na 18 minuten: of deze logitech al in europa al te verkrijgen is?

Bronnen:
http://www.logitech.com/en-us/remotes/univ...

Dit kan met een extra apparaatje wat voor het draadloze signaal als tussenstations dient tussen telefoon en tv. Bijvoorbeeld dit apparaat: Gear4 UnityRemote.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100