Blackberry beltegoed is opeens op. Wat nu?

Een vriendin van mij heeft gisteren een blackberry bold 9780 gekocht, via marktplaats. Ze heeft haar oude simkaartje nog met prepaid.
Ze had €10 opgewaardeerd, en een uur later kreeg ze een bericht: nog mar 24 cent over.
Het mobiele netwerk stond aan, als ze die uitzet, gaat er geen geld af, maar dan heeft ze geen verbinding (geen sms ontvangen/sturen of bellen). Is er geen andere oplossing?
Ik hoop dat iemand ons kan helpen.

Toegevoegd na 48 seconden:
PS: ik heb soortgelijke vragen wel gevonden op GV, maar het mobiele netwerk uitzetten willen we dus niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het lijkt mij logischer dat de BB staat ingesteld op het automatisch laten verzenden van dure sms-jes of verbinding maken met een server d.m.v. of een slechte app of spyware. Advies: BB terug zetten naar fabrieksinstellingen en alles van scratch er weer op zetten wat zij zelf nodig heeft.

Misschien heeft je vriendin een keer meegedaan met een prijsvraag waarmee je moet smsen. De kans is dat ze dan vast zit aan betaalde SMS dienst. Als ze het nummer hier van weet STOP smsen. Dan is ze van het probleem af.

Kan het zijn dat ze op internet zit, maar geen abbo heeft?

Als je mobiele netwerk aan staat kost het geld. Alleen op WiFi is in principe hetzelfde, kost het geen geld. Ga naar opties, dan mobiel netwerk. gegevensservices - uitzetten . Dan moet het lukken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100