Wat is een Tablet?

Misschien een hele rare vraag, maar wat is een tablet nu eigenlijk? Is het een draagbare computer, of is het een uitvergrote smartphone, of is het iets anders? Ik kom er niet uit...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een tablet heeft veel meer met de vorm te maken dan met de mogelijkheden, er zijn namelijk tablets die Windows 7 draaien en de mogelijkheid hebben om een vast keyboard aan te klikken, die lijken dus meer op een PC/laptop. Als de tablet Android of iOS draait lijkt het meer op een uitvergrote mobiel. Om dus antwoord te geven op je vraag het kan zowel een draagbare pc zijn als een uitvergrote smartphone. De vorm en grote dicteert de tablet.

Het moet een draagbare computer voorstellen die nog compacter is als een laptop,maar hij heeft veel minder kracht als een laptop/desktop. Het is gemaakt voor mensen die iedere dag lang onderweg zijn enz. en het neemt weinig plaats in.

Het is eigelijk laptop maar dan met alleen een beeldscherm. Ook kan je het beeldscherm aanraken (zo'n beeldscherm heet een touch screen) en je kan er mee internetten, foto's en video's bekijken. Het ligt er een beetje aan welke tablet je hebt aan wat van dingen je ermee kan doen.

Het is eigenlijk beide, alleen kun je er niet mee bellen. Sommige tablets kun je best vergelijken met laptops qua specificaties en het is natuurlijk in gebruik gewoon een "grote telefoon".

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100