Wat is NL-alert?

Wat is NL-alert?
Hoe krijg ik het weg?
Hoe ben ik eraan gekomen?
Wat moet ik ermee?
Waarom regio nummers?
Waarom krijg ik ze zo vaak?

-_-

DANK!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De overheid is begonnen met 'real-life'-testen van het burgeralarm NL-Alert. Inwoners van Rotterdam en Enschede kunnen als gevolg daarvan binnenkort onverwacht en ongevraagd een bericht daarvan op hun telefoon krijgen. Het kleinschalige onderzoek dient om voor het eerst het burgeralarm te testen op het kanaal waar het uiteindelijk op gaat functioneren. Voor het onderzoek wordt een bericht uitgezonden in vier Nederlandse steden. Maandag gebeurde dat in Den Haag, dinsdag 6 september zal de test plaatsvinden in Enschede, terwijl twee dagen later Rotterdam aan de beurt is.

Bronnen:
http://nederlandveilig.nl/noodsituaties/nl-alert/
http://tweakers.net/nieuws/76447/overheid-...

Wat is NL-Alert? NL-Alert is een nieuw waarschuwings- en alarmeringssysteem van de overheid voor de mobiele telefoon. Bij een (dreigende) ramp of noodsituatie worden degenen in de directe omgeving via de mobiele telefoon geïnformeerd over de situatie. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen. Op dit moment is het systeem nog in de testfase. Om er vanaf te komen, geen idee, Neem contact op met de rijksvoorlichting dienst: Mocht je vragen hebben, ga dan naar rijksoverheid.nl/contact. Je kunt ook bellen naar 0800-8051 op werkdagen van 8.00 - 20.00 uur.

Bronnen:
http://nederlandveilig.nl/noodsituaties/nl-alert/

Het is een waarschuwing dat er acuut een levensbedreigende rampsituatie is. Het zit thans nog in de testfase. Je bent willekeurig gekozen. Je hoeft echter niets te doen. De regionummers worden gegeven om een preciezere locatie aan te geven. Zo vaak, is persoonlijk, maar het systeem zit in een testfase dus wil men kijken of het ook goed werkt. Hoe je het wegkrijgt: http://nederlandveilig.nl/noodsituaties/nl-alert/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100