Waar moet ik op letten als ik QR-codes bewerk/beschadig?

Ik kwam er achter dat die codes best een defect mogen hebben. Door uitproberen mocht dat groter zijn dan ik verwachtte. Voor het bedrijf van mijn ouders wil ik nu
een grappige opvallende QR-code maken. Waar moet ik op letten?
(zijn alle scanners - van smartphones - even goed? zijn er bepaalde gebieden in de code die ik niet moet bewerken?)

Toegevoegd na 1 uur:
...de code die ik hieronder bewerkt heb, is door mijn toestel DesireHD/Goggles wél herkend.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoals ik ook al eens op internet gevonden had kun je inderdaad een deel van een QR-code weglaten zonder dat de code onleesbaar wordt. De mate waarin jij deze QR-code mishandeld hebt maakt het wel heel moeilijk voor een QR-programma om er nog wat van te maken. Ik heb 3 verschillende programma's op mijn HTC touch 3G geprobeerd maar geen van deze drie (Bee-tag, Quickmark en Mobiletag) konden deze code lezen, noch rechtstreeks van het scherm, noch van een afdruk op A4 formaat. Ik denk dat vooral het gebruik van de kleur blauw in jouw voorbeeld slecht werkt, in het ene vierkantje moet deze kleur "wit" verbeelden, terwijl op andere plekken in de code blauw juist "zwart" moet voorstellen. Hoeveel percentueel van een QR-code exact gemist kan worden kan ik niet met zekerheid zeggen, maar ik denk dat het ergens tussen 10% en 20% ligt. Overigens: als je het schilderij wilt parodiëren moet je het vierkant volgens mij wel op z'n punt zetten ;-)

Er moet genoeg contrast blijven tussen de lichte en donkere delen, als je bijv. het witte bruin maakt werkt het niet meer. Die 3 vierkantjes moeten ook goed zichtbaar blijven ivm de oriëntatie van de code.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100