Waarom is 'pingen' en 'whats app' gratis en waarom kost smssen geld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het kost geld puur omdat ze dat er voor kunnen vragen. Het kost de telefoon provider zo goed als niks om deze zeer korte berichten voor je te versturen. Zelfs als er totaal geen sms berichten worden verstuurd veranderd de netwerk belasting van je provider amper. Voor de kosten ( 50 cent per bericht buiten je bundel bij T-Mobile ) zou je haast denken dat het hun netwerk zeer sterk belast en dat ze een vergoeding er voor nodig hebben. Maar nee, het is gewoon geld vangen. Zelfs een paar miljoen SMS berichten kost de provider bijna niks. De berichten worden verstuurd over een kanaal dat gebruikt word voor technische communicatie/controle van het GSM netwerk. Deze communicatie is altijd aanwezig en een SMS bericht kan hier nagenoeg gratis bij ingevoegd worden. Zelfs als er geen SMSjes worden verstuurd blijft dit kanaal onverminderd actief. Dit is ook de reden dat er een limiet van 160 karakters zit aan een SMS bericht, dit is namelijk het maximale formaat van zo'n technisch controle-signaal. Whatsapp en Ping gebruiken hun eigen online netwerken, het enige wat ze van je willen is dat je betaald voor de applicatie. Met de winst die hier van af komt zijn ze al tevreden. Hier een citaat uit een artikel van The New York Times "Srinivasan Keshav, a professor of computer science at the University of Waterloo, in Ontario, said: “Messages are small. Even though a trillion seems like a lot to carry, it isn’t.”"

Bronnen:
http://www.nytimes.com/2008/12/28/business...

Omdat dat via internet gaat dus heb je internet nodig om dat te kunnen doen en dat kost geld Sms gaat niet via internet dus betaal je per sms

Ja, ik vraag me ook al jaren af waarom ze die sms'jes nog zo ingewikkeld via de telefoonlijn laten lopen, zelfs voor klanten met internet abbo. Dat kan toch alleen maar zijn om geld af te troggelen van de klant? Het zou volgens mij een fluitje van een cent zijn om die telefoons zo te programmeren dat SMS via internet gaat als je internetverbinding hebt en anders alsnog via de telefoonlijn.

ja denk omdat het via internet is en je daar een vast bedrag voor betaald

Pingen en Whatsappen loopt via een dataverbinding, hetzij GPRS, 3G of over WiFi. In elk geval is voor de dataverbinding een vast bedrag per maand betaald. Voor SMS moet apart worden betaald, hetzij via een bundel betzij los. Ongeacht dat dit technisch net iets anders verloopt dat een dataverbinding, dit zijn nou eenmaal de afspraken met de mobiele telefonie provider.

Ping en whatsapp zijn afhankelijk van internet waardoor er vertraging kan oplopen als je ergens geen verbinding hebt if dergelijke. De intermarkt is er nog niet klaar voor op de mobiel. Als je smst is het 99.99 pcy van de tijd je bericht tijdig afgeleverd. De toekomst is internet ipv de provider maar daar is de vervinding attenes etc nog niet klaar voor. Bovendien willen ze eerst uitnelken wat ze kunnen en dan zo laat mogelijk overschakelen. Ik ben dronken maar heb wel gelijk

om dat smmssen moet iedereen betalen en pingen en dat andere is gratis omdat dat online is

Omdat pingen en whats app via internet gaat en smsen niet. Mensen zonder internet kunnen dan geen smsjes ontvangen als smsen ook via internet verloopt. Daarom gaat het dus via de reguliere mobiele verbindingen en vandaar ook dat het geld kost. En dat is om te voorkomen dat iedereen gratis smsjes gaat sturen en de providers overbelast raken. Via internet is het dus gratis. Alleen moet je dan wel allebei internet hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100