Is het in Nederland mogelijk om een Blackberry af te tappen? Door hackers of de overheid/politie e.d.? Communicatie via een BB is toch versleuteld?

http://www.dssp.nl/mobile/smartphones/blackberry/beveiliging/

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gebruik van een Blackberry is ook bij de Nederlandse overheid zelf niet toegestaan wanneer het gaat om communicatie gaat die geheim moet blijven, omdat de beveiliging tegen afluisteren onvoldoende is. En in India speelt de kwestie dat de Indiase overheid van Blackberry (RIM) toegang tot de gegevens eist.. http://webwereld.nl/nieuws/67843/rim-ontkent-datadeal-met-indiase-overheid.html. Er zijn dus ook achterdeurtjes, en je weet niet wie daar allemaal het sleuteltje van hebben. Toegevoegd na 28 minuten: In de nieuwsbrief van de AIVD valt te lezen dat er extra technische voorzieningen zijn ontwikkeld om de Blackberry te beveiligen. Een standaard Blackberry is dus NIET veilig genoeg. https://www.aivd.nl/publish/pages/1983/nbvnieuwsbriefoktober2010.pdf

BlackBerry aftappen via SMS mogelijk Hackers kunnen via het versturen van een sms Blackberry-toestellen 'aftappen'. Hackers kunnen via het versturen van een sms Blackberry-toestellen ‘aftappen’. Dat demonstreerde beveiligingsexpert Dave Shield op de hackerconferentie Shmoocon. Volgens Shields kunnen hackers via een eenvoudig programmaatje verstopt in een sms een Blackberry-toestel afluisteren, de fysieke locatie achterhalen en berichten op het toestel lezen. Hij demonstreerde zijn programma ‘TXSBBSpy’, waarvan de broncode is vrijgegeven. Shields wilde hiermee aantonen hoe eenvoudig het is om op afstand een Blackberry-toestel te met spyware te infecteren. Hij zegt geen trucjes of lekken te gebruiken, maar puur de mogelijkheden van de Blackberry zelf.

Elke beveiliging valt en staat met de versleuteling... heb je sleutel of toegang tot een achterdeur, kom je overal bij/in...

Ik denk dat je er wel van uit mag gaan dat er geen telefoons op de markt worden toegelaten zonder dat de overheid ze kan afluisteren. En criminelen zullen ook snel ontdekken hoe ze nieuwe apparaten kunnen hacken, welke beveiliging er ook op zit. Dus het antwoord is JA.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100